21 Mayıs 2017 Pazar

Japonya'da Monet Gölü



  Kararlıyım yazacağım bloğa :) yazılmayı bekleyen o kadar çok şey var ki! Hazır olun!

Okul çıkışı Yoshi beni almıştı. Televizyonda görmüş burayı ve Sergül sever demiş. Nasıl da bilir beni :)  Japoncadan beynim yanmış bir şekilde 1-2 saat araba yolculuğu yapıp Gifu bölgesinde bulunan bu doğal güzelliği ziyarete geldik.


 Doğal bir gölet, içerisine birazcık japon balığı eklemişler, tertemiz bakmışlar ve bummm 4 mevsim görsel şölen yaşandığı bir yer haline gelmiş. Küçücük bir alan başka hiçbir şey yok civarında ama nasıl turist çekiyor.


Biz gittikten sonra internette patladı burası. Benim videom yayınlandıktan 1 hafta sonra herkes bana ingilizce videoyu yolladı bak git buraya mutlaka diye. Oysa ben gitmiş ve videosunu yayınlamıştım.
Kaç kişi benim videomu arkadaşıyla paylaşmıştır sizce? Ben söylüyeyim SIFIR :) Videom ingilizce ya da Japonca olsaydı daha havalı olurdum belki?


Neyse yukarıdaki fotoğrafa bakıp, sakinleşeyim azıcık :) Ben boş lafa ve ikiyüzlülüğe pek gelemiyorum da ondan böyle ateşim çıkıyor :)
Kırmızı yapraklar ne kadar güzel değil mi?


Okuldan çıkmış, pili bitik bir ben ve benim Japon balık :D Niyette her mevsim gidip görmek var bakalım kaç senede tamamlarız :)



Videoda ne kadar temiz yorumları gelmiş. Burayı temizleyen gönüllüler vardır mutlaka. Her sabah gelip temizliyorlardır buna eminim. Ama daha önemlisi kimse (büyük oran) çöpünü atmıyor. Bizde problem temizleyen olmadığı gibi atanın çok olması sanırım. Doğayı sınırsız kaynak olarak gördüğümüz için kıymet bilmiyoruz sanki?


İçerisindeki balıkların bazı özellikleri var. Tepesinde kalp olan, gümüş rengi olan falan. Böyle de popüler oldu yani göl. İsmine Monet Gölü demişler. Çünkü onun tablolarına benziyor. Gerçekten Monet ile bir alakası yok yani.

Benim Monet şemsiyemi kimler hatırlar?  yazısı burada tık tık 

Japonya'da en favori göl kenarımı göstereyim mi size? burada tık tık 


9 yorum:

  1. İnanılmaz güzel bir yermiş ya videoyu da izledim çok tatlısıın

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel biryere benziyor :) bende oraları görmek isterdim ama daha canım ulkemin her yerini gezememisken bu biraz imkansız sanırım 😊

    YanıtlaSil
  3. Pembe ağaçlara,göle,balıklara ve müziğe tek kelime ile bayıldım.

    YanıtlaSil
  4. çok şanslısınız, muhteşem, rüya gibi bir doğa! sevgiler Sergül Abla <3

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar güzel bir yermiş, fotoğraflar yağlıboya tablo gibi çıkmış :)
    eski yazılara gitmek de güzel oldu. Paylaştığın için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. videolarını izlemeyi çoook seviyorum ama en çok blog okumaktan keyif alıyorum :) ayrıca konumuza dönersek harika bir göl ve pembenin her tonu bu göle çok yakışmış. Ve sen ile japon balıkta harikasınız Sevgiler
    :)

    YanıtlaSil
  7. Bakmaya doyulmayacak bir güzellikte <3 <3 <3

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Sergül,
    Ben seni keşfedeli bir hafta gibi oluyor, ama sanki çok uzun zamandır seni takip etmişim gibi his ediyorum bu da senin pozitif enerjinden kaynaklanıyor. japonyayı merak ettiğimden araştırma yapıyordum youtube kanalını o şekilde buldum izlediğim videoalrını tekrar izlediklerim de çok oldu sonra blogger olduğunu gördüm şimdi yazılarını da okumaya başladım en başından :) çok zevk alarak hepsini okuyorum. ve blog okumayı pek sevmeyen biri olarak tek takip ettiğim blogger sensin bunun için sana teşekkür etmek istedim. hep böyle kalman dileğiyle. sevgiler

    YanıtlaSil
  9. kartpostal gibi burası gerçek mi dedirtiyor insana . doğanın kıymetini bilebilsek keşke ...

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül