17 Ağustos 2014 Pazar

Onüç Günün Mektupları



Gülşah akut bronşit olduğu için 4 gündür hastanede yatıyor. Tabii annem de yanında. Hal böyle olunca biz de evdeyiz. Seray komşu kızı ile film izlemece, ben ise bol bol okumaca modundayım. Yeni kitaplar sağolsun günde 1 kitap şeklinde ilerliyorum. Ananem ise yemek yapmak ve bize zorla yedirmek ile meşgul :)
Annemsiz ve Gülşah'sız ev çok can sıkıcıymış  bunu anladık. İnşallah yarın çıkarlar da ev eski neşesine ve gürültüsüne döner.

Onüç Günün Mektupları Cemal Süreya'nın eşine yazdığı mektuplardan oluşuyor. Beni Sabahattin Ali mektupları kadar çarpmadı. 2 yazarı (şairi) birbiri ile kıyaslamak değil niyetim asla! Ama belki içinde bulunduğum ruh halinden ötürü Sabahattin Ali'nin kitabı resmen çarptı beni.

Kitap mektuplardan oluştuğu için şairin hayatına biraz daha dokunabiliyorsunuz. Günlük gibi yazılmış mektuplar. Her gün hem de. Eşi hastane olduğu için bir nevi ona verilen rapor gibi. Nasıl yazmış, nerelerde yazmış falan gibi detayları okumak çok hoş oldu.

Cemal Süreya severlerin kaçırmaması gereken bir kitap bence.

  Okuduğum Kitaplar yazılarım için buraya tık tık

7 yorum:

  1. Gulsah'a cok gecmis olsun,Allah acil sifalar versin..

    YanıtlaSil
  2. Çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda özlediğiniz o neşeye kavuşursunuz evinizde. Bol kitaplı yazılarını / Okuma Halleri fotoğraflarını zaten çok seviyorum, bu yaz da bol bol görmek pek güzel oluyor ;)

    YanıtlaSil
  3. ah uzun zamandır deli gibi istiyordum nihayet tiyatro grubumun kitaplığından aldım. bir Cemal Süreya tutkunu olarak tavsiyeniz üzerine okuyacaklarım (ve bol bol altını çizeceklerim) listemde ilk sıraya yerleşti. Sabahattin Ali'ninki de alışveriş listemde :)

    YanıtlaSil
  4. gülşaha acil şifalar dilerim canım
    sen de gelmişsin hoşgelmişsin.. bayram dolayısıyla takipleri iyi yapamadım :)
    iyi tatiller...

    YanıtlaSil
  5. Gülşah ablaya çok geçmiş olsun :) Sergül abla kitaba bayıldım tavsiye için teşekkürler :))

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun Sergül abla.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül