17 Aralık 2013 Salı

Tiramisu Almaya Gitmedik


Bundan tam 4 sene önce Karamel almaya gitmiştik. Yazısı burada tık tık Bu sefer Tiramisu almaya gitmedik çünkü Tiramisu kendi geldi.
Benim en büyük hayalim bir kedi sahibi olmaktı. Ama ne yazık ki Karamel'e kadar hiç kedim olmadı. Karamel'i istediğimde de önümüzde engeller vardı.
Japonya'da kiralık evler pet ok ya da pet yasak evler şeklinde  ayrlır. Biz pet yasak evde kalıyorduk. Ve şirket adına kiralandığı için bu yasağı delmek şirket kurallarını da hiçe saymak olacaktı.
Biz ne yaptık hiçe saydık gitti :) Çünkü hem çok istiyordum hem de gerçekten ihtiyacım vardı. Karamel olmasa günler çok daha zor geçerdi.
Yoshi aslında köpekleri daha çok seviyor. Hayatı boyunca hep köpekleri olmuş. Kediyi pek sevmiyorlar ailece. Ama benim için Karamel'e ok dedi. Ve bilin ne oldu Yoshi de kedici oldu :)
Kendi evimize taşındıktan sonra Yoshi'nin dilinde 1 kedi daha sahiplensek mi sorusu dolanır oldu.
Birkaç kere onu geri çevirsem de son 1 aydır her gece sahipsiz kedi sitelerinde dolanıyordu.
Yoshi de ben de satın almak yerine sahiplenme taraftarıyız. Satın alana sözümüz yok ama sahiplenmek bence çok daha güzel bir duygu.
Evet Japonya'da da sokak hayvanları var. Köpek yüzdesi çok azmış ama kedi yüzdesi azımsanacak bir sayı değilmiş.
Bir gönüllü ailenin profilinde 4 kardeş bu güzelleri gördük. Hemen mesaj attık. Yoshi evin durumunu ve Karamel'i anlatan detayları da yazdı. Cevap olarak olumlu düşündüklerini ama gelip evi görmek istediklerini yazdılar.
Erkenden kalkıp, kalbimiz ağzımızda gelmelerini bekledik. Yeni bir yavruyu çok istesek de bizim önceliğimiz Karamel her zaman. Onu strese sokmadan. hasta etmeden bu iş olsun istedik.

Derken bir minibüs geldi. İçerisinden bir kedi sepeti ile bayan indi. Ve biz telaşla kapıyı açıp içeri buyur ettik. Hemen sepetin kapağını açtık. İçerisinde 4 kedi yavrusu vardı. 1'i dişi olduğu için onu baştan eledik. Karamel için erkek kediyi kabullenmesi daha kolay olur dediler.
Bizim fırlamalar sepetten çıkıp, sağda solda koşuşturdular. Bayan hangisinin daha kolay alıştığına ya da alışabileceğine falan baktı. Evin fotoğraflarını çekti. Derken yarım saat falan geçmişti sanırım. Bayan hem Karamel için hem de yavrular için uygun olanın 'Tiramisu' olduğuna karar verdi. Yoshi ile ben seçemedik çünkü hem bilmediğimiz bir konu hem de çok telaşlıydık. Bayan gösterdikten sonra ona dikkatli bakınca içimiz ısındı ve onun kalmasına karar verdik.
Aslında bir an hepsi kalsın diyecek duruma gelmiştik. Bunu bayana söylediğimde Karamel için bunu yapamayacağını söyledi.
Tiramisu ismini Yoshi istedi. Karamel'i birlikte koymuştuk. Yeni kedi gelirse adı ne olur sence diye sorduğumda tabii ki Tiramisu dedi :) Evet karı koca tiramisuyu çok seviyoruz da biz :)
Bir sonraki kedi baklava olacak ama :p
Tiramisu çok ama çok sıcakkanlı bir kedi. Sadece yalnız kalmaktan nefret ediyor sorun bu. Karamel'in alışması için 1 hafta ayrı odada tuttuk Tiramisu'yu. 24 saat ağlıyordu. Sesi falan çıkmıyordu. Aynı günlerde Karamel kesinlikle onunla aynı odadayı  bırakın aynı katta bile durmuyordu.
Önce varlığına ve kokusuna alışsın istedik. Bu sebeple Tiramisu'nun yanında kalıp sonra hemen Karamel'in yanına gidiyorduk. Karamel kokuyu duyunca tıslıyordu.
Bu durum böyle 6 gün devam etti. Geçen Cuma ağlayarak eve girdiğimde Tiramisu da çok ağlıyordu. O an içimden gelen tek şey onu alıp kucağıma oturtup oturma odasına geçmekti.
5 dakika sonra Karamel geldi odaya. Bir şey yapmadı. Koklaştılar ve öylece birbirlerini izlediler.
Tiramisu korkusuz. Karamel korkuyordu.
Derken Yoshi geldi. Kucağımda Tiramisu karşımda Karamel'i görünce iyi yapmışsın dedi. Ben de artık aynı odaya alalım diyecektim dedi.
O gece Tiramisu'yu yatağa almaya karar verdik. Tuvaletini,mamasını ve suyunu da taşıdık.
Karamel kapıları açabildiği için o dilediği yerde yatıyor. Biz Tiramisu var diye gelmez  sanmıştık. Tam uykuya dalmak üzereydik ki kapı açıldı.
Karamel sultan yavaş yavaş yatağa yürüdü. Onun sesini duyan Tiramisu yorganın altından kafayı uzatınca Yoshi ile ben nefesimizi tuttuk.
Karamel yatağa çıktı. Uzun uzun Tiramisu'ya bakıp arkasını döndü ve ayak ucumuza yattı.
Tiramisu'da umursamaz halde geri döndü uykusuna :)
Şimdi o gün bugündür beraberler.
Bütün gün kovalamaca oynuyorlar evin içinde.
Karamel hanım strese girmesin diye Tiramisu'ya ayrı tuvalet aldık. Ama şimdi Karamel de Tiramisu'nunkini kullanıyor.
Bir de mama sorunsalı var. Karamel Tiramisu'un mamasını Tiramisu da Karamel'in mamasını yiyor.
%10 bir gerginlik var. Ama kavga-dövüş şimdilik hiç olmadı.
Evde yalnız da bıraktık ikisini sağ salim bulduk onları.
Yani bence oldu bu iş :)

Bir de bu Tiramisu pek sırnaşık. Bakınız dün gece böyle uyudu. Bir de uykusu ağır uyanmıyor kesinlikle. Karamel tık deyince uyanır buna top patlasa sorun yok :)
Ben deli yattığım için böyle uyumam mümkün değil. Alıp kenara yatırıyorum, yine tırmanıyor boynuma :)
Bu pozdan önce yarım saat dudakları yanağımda uyudu :)
Ben uyuyamadım ama süper bir duyguymuş bu ya :)
Bu arada Karamel de ayaklarımın üzerindeydi :) Solumda da Yoshi dün patlayacaktım yatakta resmen :)
05:35 di en son baktığımda saat.
Bu hale alışmam lazım sanırım :)


Sorulan sorulara cevap vermeye çalıştım. Aklınıza takılan bir şey varsa sorun lütfen.
Ama anladım ki evdeki kediye yeni bir kedi düşünülüyorsa. Evdeki kedinin karakteri ve gelen kedinin karakteri çok ama çok önemli.
Bu yüzden kendiniz tecrübe etmelisiniz.


not: Kediler geldiğinde kısa bir video çekmiştim. Burada görebilirsiniz


22 yorum:

  1. Hele bir tam alışsınlar, Karamel çok mutlu olacaktır, eminim :) Tek yaşamak, tüm gün evde tek başına kalmak, kediler için çok zor oluyor. İki can beraber olunca ise yüzlerindeki bakış bile farklı, mutlu oluyor. Çok iyi yapmışsınız, yeni minik bol mutluluk getirsin evinize!

    YanıtlaSil
  2. Ama ben yerim ikisini de yerim ki çok korkarım kediden ama son zamanlarda arkadaşımın kedisi fıstıkla aram çok iyi :)))

    YanıtlaSil
  3. bayildimmm resmen bir kedi alasim geldi

    YanıtlaSil
  4. Hoşgeldin tiramisu:-):-)Bizde eve oglumuzu alali iki ay oldu..muazzam bir duygu kedi beslemek..şimdiden acaba bizimkine bir arkadas alsak mi diye dusunmeye basladik:-):-)

    YanıtlaSil
  5. Karamel kız , tramisu erkek hımm bir iki seneye kalmaz annane ile dede olursunuz :)) Benimde yaprağım vardı , cingözü eve getirdiğimizde bir kaç gün yatak odasından çıkmadı. Cingöze tıslayıp hep ağladı. Ama sonra alıştı. Şimdi cingöz ile rüzgarım var. Rüzgar cingözün oğlu , yapraktan oldu. Ahh sorma başıma neler geldi. Üremelerini istemiyorsan büyümeye başladıklarında önlem almak zorunda kalacaksın, cingöz koca dana oldu ama gece beni yalamadan uyumuyor hala :)) Ama kedilerle uyumak pıs pıs sesleri mükemmel bir duygu... En zor günlerimde evimde kedielrim var diye hep şükrettim allahıma , çünkü onlardan başka hiç bir şey gülderemiyordu o ara yüzümü :)) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. yaaa ama benimde bir zamanlar kediciğim vardı o da çok sarmandı :((( imrendim şu anda yatışını yerim ben senin :))

    YanıtlaSil
  7. çok güzel, ben de evlenirsem ya da kendi evim olursa kedi çok istiyorum! eşiniz çok anlayışlıymış gerçekten:) fotoğraftaki sevimliliğe bayıldımm <3

    YanıtlaSil
  8. kedi kediye çabuk alışır ikisi de erkek olmadığı sürece :) ben hem kedi hem köpek bakıyorum alışıncaya kadar
    aynı stresi bende yaşadım şimdi biribirlerine toz kondurmuyorlar :)) hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  9. İki kedi çok doğru bir karar. Benimkiler de 2 hafta gibi bir sürede alıştılar birbirlerine. Başlarda oyun oynarlarken korkuyordum. Birbirlerini boğuyorlar mı oyun mu belli değildi? Telaş yapma sakın :)

    YanıtlaSil
  10. harikasınız yaa😻 bayıldım hikayenize kaynaştıklarınada çok sevindim😊benim kızda boynumda uyurdu küçükken büyüdükçe uzaklaşıyolar keyfini çıkar bence 😻sevgiler güzel ailenizle mutluluklar

    YanıtlaSil
  11. Çok tatlılar :) Ben de sahiplenmekten yanayım, tabi alanlar için de sözüm yok. Yuva açmak, onlara arkadaşlık etmek harika birşey! :))
    Ben de eylül ayında Pastil'i sahiplenmiştim, ilk zamanlar hep benim kollarımda uyuyordu, inatla boynumun altına sokuyordu kafasını ama büyüdükçe yalnız uyumaya alıştı :))

    YanıtlaSil
  12. Benimde iki kedim var, Tarçın 8 yaşında Çapul 9 aylık, ikiside dişi.. Bence de çok iyi yapmışsınız, başta alışmaları sorun oluyor ama bir süre sonra birlikte oynuyorlar gerçi bizde Tarçın büyük olmanın verdiği avantajla ara sıra Çapul'a tıslıyor ama onu hırpalamıyor...
    Bu arada blog'unuza sizi üzecek şey yazanlara aldırmayın..Kendini bilmez o kadar çok insan varki, siz onları kendi yolunuzda yürürken sizi kuvvetlendiren kişiler olarak görün lütfen.
    Sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel bir görüntü :))
    Bu ikilinin fotoğraflarını daha çok koymalısın :))

    YanıtlaSil
  14. ayy alıp içime sokasım geldi ya olamaz böyle bir şey :-) güle güle büyütün annesi ^^

    YanıtlaSil
  15. ne güzel anlatmışsın tam bir aile hikayesi gibi..hiç kedim olmadı ben de hep köpek baktım.ama bu kucak kucağa uyuma fotoğraflarını görünce çokkk canım çekti mırıl mırıl bir kedi:))

    YanıtlaSil
  16. hahaha bir de bizi düşün 7 kediyle aynı yatakta, yorganları yandan bir kıstırıyorlar, mumya gibi uyuyoruz:)) o dudak yanakta uyumada insanı mest eder:)

    YanıtlaSil
  17. ikinci bir kedi büyük cesaret, sabrınıza hayran kaldım. Benim kedim de 3-4 ay başka bir kedi ile yaşadı ve içine kapanıp neşesini yitirdi.

    YanıtlaSil
  18. Çok tatlılar benimde kedim var ama hiç tiramusu gibi yanımda yattığını görmedim ama yine de çok seviyorum onu

    YanıtlaSil
  19. ıkı kedı cok ıyı bır fıkır bebeklıkten ıkısı alısırsa daha ıyı oluyor genelde yası buyuk ve kısır dısıler baska kedıyı zor kabullenır ama karamel sakın huylu bır kız demekkı fazla hır gur olmamıs.benım 6 yasında bır dısı kedım 2 yasında bır erkek kedım ve arabanın altında kalmaktan kurtardıgım 3 aylık bır bebek kız kedım var.buyuk dısı kedım oglanı asla kabul etmıyor eskıden cok kavga vardı smdı olay sadece hırlamaya donustu ama yuvarlanıp gıdıyoruz kedılerın karakterıyle alakalı.yalnıs bır tavsıyeem olacak sana.karamelde de tıramısu da da cıngıraklı tasma kullanmıssınız.bu tasmalar ınsanlar ıcın ses vermesı acısında ıyı ama kedıler acısından rahatsız edıcı objeler.kedıler mızacları geregı saklanmayı oyun oynarken sesıszce yaklasmayı severler fakat bu cıngıraklar onların oyun olayını tamamen bozuyor ve devamlı uyuyan pek hareket etmeyen canlılara donusturuyor.ben tasmaların cıngıraklarını cıkartıp takıyorum veterınerımın de onerısı bu yonde oldugu ıcın bu bılgılerı paylasmak ıstedım.dordunuze de mutluluklar.bu arada erkek kedıler nedense dısılerden cok daha sevecen pozıtıf ve mutlu kedılerdır:)

    YanıtlaSil
  20. tiramisu? :) farklı bir isim..Pizzadaki plastik dayama standart.Her pizzacıda kullanılıyor,amaç evlere servis yapılırken üst üste konulan pizzaların ezilmemesi.

    YanıtlaSil
  21. tiramisu? :) farklı bir isim..Pizzadaki plastik dayama standart.Her pizzacıda kullanılıyor,amaç evlere servis yapılırken üst üste konulan pizzaların ezilmemesi.

    YanıtlaSil
  22. Çok iyi.. Bende kedi istiyorum ama :D annem izin vermiyor... Birbirlerine bir alışsınlar hiç bırakmazlar ....:)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül