9 Temmuz 2013 Salı

Mayıs-Haziran Favorileri


Mayıs ve Haziran ayları boyunca sık kullandığım ve sevdiğim ürünleri yazacağım.Haziran ayında pek fazla makyaj yapmadım diyebilirim.Ama Mayıs ayında bol bol kullandım.
 -Lux Dream Delight Duş Jeli
Bir çoğunuzun bildiği gibi sıkça ürün değiştirmeyi seven biriyim.Özellikle duş ürünlerinde uzun süre 1 ürüne bağlı kalamıyorum.Farklı kokular beni cezbediyor.Bu sebeple geçenlerde markete gittiğimizde bu güzele çarptı gözüm.Kokusuna Yoshi de bayılınca hemen attık sepete.Ürün sadece ekonomik pakette olduğu için boş şişe de aldım.Böylece kullanmaya başladık.Aslında 2-3 sefer kullandım ama duşta kokusu daha da güzelleşiyor.Yapısı ve köpürmesi de güzel.Kesinlikle tavsiye ederim.Biraz erkeksi bir kokusu var ama demedi demeyin :)

-Calvin Klein Beauty parfüm ve losyon
Bu kokuyu ilk kez Vanilya kutudan çıkan deneme boyu ile tanımıştım.Japonya'ya dönüşte dayanamayıp satın almıştım alandan.Japonya'ya göre biraz ağır kaçıyor.Burada parfüm kullanma alışkanlığı pek yok.Bir keresinde asansörde 2 Japon genci parfüm koktuğu için burun kıvırmışlardı.O parfüm bana ait olduğundan çok utanmıştım.O günden beri Japonya'da çok nadir istediğim gibi parfüm kullanabiliyorum.Neyse bu koku da kalıcı olduğundan gönlümce kullanamıyorum ne yazık ki :( Ama Mayıs ayında az az olsa da en çok bunu kullandım.Losyonu da severek kullanıyorum.

-İnnisfree Jeju Volcanic Pore Scrub Foam
Yüz yıkama ürünüm bittiği için bu ürüne geçtim.Her gün olmasa da düzenli kullanmaya çalışıyorum.Bu üründen sonra gözeneklerim daha temiz oluyor.Scrub olmasına rağmen cildi germiyor ve kurutmuyor.Bu yüzden seviyorum bu ürünü.

-Bioderma Sensibio H2O
Herkesin bayıla bayıla kullandığı bu ürünü seviyor ama bayılmıyorum.Ben sadece makyajımı temziledikten sonra gözlerimde kalan kalıntıları silmek için kullanıyorum.Bunu güzel yapıyor açıkçası.Hassas ciltli olan ablam da bayılıyor kendisine.Bendeki şişe farklı görüldüğü gibi.Çünkü Etude House'tan boş pompalı şişe alıp ona aktardım böylece daha pratik oldu.

-Urban Decay Naked Palet
En severek kullandığım paletim.Hatta sadece bunu kullanıyorum dersem yalan olmaz :) Koca palette 2 renge takıntılıyım.Bunu aşmak için farklı renkler kullanmaya başladım.Buna seviniyorum açıkçası.
 -Mac Lightscapade MSF
Bu ürünü çok övüldüğü için merak ediyordum.Sonunda ben de aldım.Ve gerçekten övgüyü hak ediyor.Sime bulanmadan harika aydınlatıyor.Bayıla bayıla kullanıyorum.

-Skin79 BB Krem
Missha BB kremim bittikten sonra bu ürüne geçtim.Yapısına hala alışamadım.Yüzde doğal duruyor ama sanki kapatıcılığı Missha'ya göre daha az.Şişesi pratik ama içinde ne kadar ürün kaldığını anlayamadığım için pek sevemiyorum.Bakalım ne zaman bitecek kendisi :)

-The Face Shop Rice Ceramide Moisture Cream
Bugüne kadar en severek kullandığım nemlendiricilerden biri oldu kendisi.Hafif parfümlü bu açıdan rahatsız edebilir ama ben yine de çok sevdim.Bitmek üzere yenisi de alabilirim başka ürünler de deneyebilirim.Kararsızım :)

-İnnisfree Olive Real Cleansing Oil
Açık söylemek gerekirse makyaj yağları ile aram pek yok.Evde olanlara pek nadir elim gidiyor.Bu üründe deneme setinden çıktı.Mayıs ayı boyunca eyeliner çekmeyi denedim.Alıştırmalarım hala devam ediyor.Eyeliner olan günlerde makyajımı bu ürünle temizledim.Yağları sevmesem de bu ürüne karşı sempatim var.

-Maybelline Color Tattoo 24Hr 35-On and on bronze
İyi ki aldım dediğim makyaj yaptığım her gün elimin gittiği ürün.Çok pratik buluyorum kendisini ve bayılıyorum.Bazen tek başına bazen de Naked paletimden farlarla kullanıyorum.Japonya'da satılmıyorlar ne yazık ki.Bu sebeple ilk Türkiye ziyaretimde diğer renklerine bakacağım.



-Revlon Just Bitten Kissable Balm Stain 025- Sweetheart Valentine
Çok yoğun bir pembe olan bu balmı hafifçe uyguluyorum ben.O duruşu seviyorum.Ve en alta ekleyeceğim videoda bu vardı dudaklarımda.

-Clinique Chubby Stick 04 Mega Melon
Rengine de yapısına da bayıldığım bir ürün.Nemlendirmesini de seviyorum.Sık sık elim gidiyor yani bu ürüne de.

-Burt's Bees Honey Lip Balm
Aynı lip balmdan 3.kez satın aldım.Bu aslında her şeyi özetliyor.Hem kokusuna hem yapısına bayılıyorum.Ballı ürünlere zaafım var sanırım.

-Maybelline Baby Lips 15 Cherry Me
Sevgili Lale'nin hediyesi bu lip balmlarıma bayılıyorum.İçeriğinde Spf 20 olduğu için yazın daha çok gidiyor elim.Çok tatlı bir renk veriyor.Bir kere daha teşekkürler Lale'cim.

-Maybelline Baby Lips Anti-Oxidant Berry
Bu da aynı ürünü 2. defa alışım.Kokusu çok güzel :) Bu aynanın önünde duruyor.Makyaj öncesi ve uyku öncesi kullanıyorum.Seviyorum bu ürünü de.



-China Glaze Champagne Kisses
Ahh bu ojeme bayılıyorum.Rengi tam benlik.Kahverengi ve içinde altın simler off bayılıyorum.Yani cümle kuramayacak kadar seviyorum.

-Claire's 45
Mayıs ayında bu ojenin üzerine yukarıdaki ojeyi sürdüm ve bingo mükemmel ikili oldular.Ay boyunca el ve ayak tırnaklarımda sadece bu ikiliyi kullandım.Bayıldım bayıldım bayıldım :)

-Shiseido İntegrate Gracy 
Volüm veriyor diye satın aldığım bu maskarayı pek sevmedim.Ama bitirmek için sürekli kullanıyorum.Ne bereketliyse bitmedi-bitmiyor.

-Canmake Perfect Black Eyeliner
Yukarıda demiştim Mayıs ayında eyeliner denemelerine başladım diye.Jel eyelinerlarla aram olmadığından bu keçe uçlu kalem süper kolay oldu benim için.Kolay dediğime bakmayın hala çok uzun yolum var.Ama kalem güzel ve kalıcı.Videoda elime sürdüğümde sonra çıkarmak zor oldu.Testi geçti yani.

-Rimmel Professional Eyebrow Mascara 001
Bayılarak kullandığım kaş maskaram.Makyaj yapmasam bile bunu sürüp çıkıyorum evden.Bazen bazı cilt ürünleriyle birleştiğinde garip bir renge bürünebiliyor.Buna dikkat edince başka hiçbir sorun yok

İşte böyle benim favori ve sık kullanılan ürünlerim.Umarım sıkılmamışsınızdır.

Bir de videosu var.İyi seyirler


3 yorum:

  1. sergül abla yardımına ihtiyacım bar ben laptop almak istiyorum fakat mini notbooklarda hoşoma gidiyor sen geçen yaz video çekerken bir videonda laptop vardı markası ve modeli nedir memnun musun lütfen yorumuna cevap verin sizi seviyorum :*

    YanıtlaSil
  2. Japonya da insanların parfüme bakış açıları bana çok tuhaf geldi.insan gün boyunca çalıştıktan sonra terlemiş olabilir,vücut kokuları onlara göre daha mı iyi? bizim yok artık buda mı var dediğimiz o kadar kozmetik ürün üretiyolar ama parfüme tuhaf bakıyolar.gerçekten çok ilginç.

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Sergül Hanım ben de parfüm olayına takıldım. Japonların bu konuya bakış açısı tam olarak nedir, neden parfümü ayıplıyorlar? Bildiğim kadarıyla süse püse aşırı derecede düşkün, günlük hayatta cosplay gibi dolaşanlar oluyor, bu kadar uç noktalar varken parfüme takılmalarını çözemedim.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül