13 Nisan 2013 Cumartesi

Takatoo Jooushi Koen 2013

 Geçen sene yaşadığımız Sakura çekişmesine bu sene son verebilmek amacıyla en ağır yenilgiyi yaşadığımız yere geri döndük.Yoshi bu sene gitmekte çok ısrarcıydı ben de kırmadım kabul ettim.
Yine geceden yola çıktık.Sabah 05:30'da varmış olduk böylece.O saatte otopark kuyruğu km'lerce vardı.Burası Japonlar için meşhur bir yer.Biz otopark kuyruğuna girmek yerine daha uzaktaki bir otoparka gittik.Ve 07:30'a kadar arabada uyuduk.
 Uyanıp piknik sepetimizi de kolumuza takıp parka gittik.Görüldüğü gibi sakuralar açmıştı.Ama %100 değildi bu sebeple hala kazanmış sayıyorum kendimi.%70-80 açmış durumdalardı.Ve gerçekten çok güzel görünüyorlardı.Yalnız bu sefer sorun havanın çok soğuk olmasıydı.Saat 10' a kadar dayanmaya çalıştık.Ama donmak üzereydik.Bir ara ben burnumun üzeri buz tuttu sandım.Biz bahar havasına göre birazcık kalınca giyinmiştik.Ama bizi bildiğiniz kara kış karşıladı.
 Baktık böyle olmayacak sepetimizi kolumuza takıp arabaya geri döndük.Bulunduğumuz otoparktan çıkıp başka bir otoparka gittik.(deliyiz evet) Hava hala soğuk olduğu için öğlene kadar arabada uyumayı seçtik.Bize göre öğlen hava ısınacaktı çünkü.13:00 civarı uyandığımızda azıcık var olan günel tamamen gitmiş ve rüzgar hızını arttırmıştı.Mecbur arabada yedik sepetimizdekileri.
 Sonrasında yine otoparktan çıktık ve parkın karşısındaki otoparka doğru yola koyulduk.Park tepede bir yerde ve tek şeritli yol ile çıkılıyor.Ana yoldaki görevliler sizi yönlendiriyor.Bizi yukarıya yollamak istemedi görevli.Yukarısı full dedi.Yoshi de Türk usulü ayağı rahatsız yürüyemez o kadar yolu dedi.Adam da sorumluluk almıyorum çıkın madem dedi.
 Çıktık ne görelim otoparkta epey boş yer var.İşte o an çok mutlu oldum.Hemen otoparka girdik (3.defa) arabamızı park edip,kameralarımızı alıp parka koşturduk.Ve bu fotoğrafları çektik :) Ben gündüz gittiğimizde elime makineyi hiç almadım.O kadar soğuktu yani.
 Fotoğraflarımızı çektik,parkta dolandık ve arabamıza döndük.Öğlene kadar kötü denilebilecek gezimiz öğleden sonra durumu dengeledi yani.Birazcık park ile ilgili bilgi vermem gerekirse.
 Bu parkın olduğu yerdeki kale çok uzun yıllardan beri burada bulunuyormuş.1872 yılında kale satışa çıkarılmış.Ve o dönemde bahçeye sakura ağaçları dikilmiş.Bu arada sakura kiraz ağacı çiçeklerine verilen isim.1875 yılında park haline getirilmiş.
 Parkta toplamda 1500 adet sakura ağacı bulnuyor.En eski ağaç 130 yaşındaymış.
 Bu park Japonya'daki en iyi 100 sakura parklarının içerisinde bulunuyormuş.
Park Nagano bölgesindeki İna şehrinde bulunuyor.

İşte böyle bir geziydi.Hala ben kazanmış durumdayım.Bu sebeple bu macera henüz bitmedi.Parktan videolar da ekleyeceğim daha sonra.
Bu hikayenin başını buradan okuyabilirsiniz.




6 yorum:

  1. ne kadar güzeller maşallah ne çektiniz bir sakura görcem diye :))))))))) ama değer doğrusu insanın resimlerden bile içi açılıyor canlı görmesi ne güzeldir

    YanıtlaSil
  2. güzel görüntüler

    YanıtlaSil
  3. Bu sefer Yoshi eniste daha mutlu olmustur :) sonuçta %70 kazanmis oldu hahah :) Park gerçekten çok güzel gözüküyor, birgün gidebilmeyi umuyorum. Size bol bol eglenceler :)

    YanıtlaSil
  4. Soğukta başlayan macera sıcak bitmiş anlaşılan. bu nasil bir guzelliktir böyle... Yoshi hele asmış kendisini (hanımın ayağı rahatsız) girişimini tebrik ediyorum Bak haklı çıkmış otopark bomuş helal Yoshi ye vallahi))

    YanıtlaSil
  5. Soğukta başlayan macera sıcak bitmiş anlaşılan. bu nasil bir guzelliktir böyle... Yoshi hele asmış kendisini (hanımın ayağı rahatsız) girişimini tebrik ediyorum Bak haklı çıkmış otopark bomuş helal Yoshi ye vallahi))

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül