18 Nisan 2013 Perşembe

İşte Anlatmaya Çalıştığım Buydu

Geçen hafta Tokyo'da yaşayan bir Türk arkadaştan telefon aldım.Tokyo'da bir kanal yeni program için Japonya'da yaşayan Japon'la evli bir Türk bayan arıyormuş ne dersin dedi.
Ben de bana uygun olduğunu ve iletişim bilgilerimi verebileceğini söyledim.
Sonrasında ajans çalışanı ile görüşme yaptım.Program ve gün bilgilerini verdi bana.
Format olarak programı çok sevdim.Yurt dışında yaşayan ve o ülkenin vatandaşı ile evli Japon bayanlarla video çekiyorlar.Sonra bu videoları stüdyodaki yabancı ve Japonya'da yaşayan bayanlarla üzerine konuşuyorlar.
Her hafta 2 ülke yayınlanıyor.2 hafta sonra Türkiye ve İsveç yayınlanacak.2 gün öncesine kadar sadece ben çıkacaktım.Salı günü programın ilk bölümü yayınlanınca tek kişiyi yetersiz bulmuşlar böylece o gün konusu olan ülkeden 2'şer kişi çıkmasına karar vermişler.Son gün Tokyo'da master yapan Ayşe'yi bulmuşlar.Ayşe ile istasyonda tanıştık.Kendisi Türk ile evli ve başörtülü.İzmirli oluşundan ötürü aynı kafa yapısında ve aynı samimi davranışlar içinde bulunduğumuzdan çok sevindim onun gelmesine.Yani gerçekten tanıştığıma memnun oldum.
Dün bu sebeple Tokyo'ya gitmiştim yani.Öğleden sonra bütün gün program çekimindeydik.2 program üst üste çekildi.Acayip yorucu bir şey.Ama benim bünyem strese ve haksızlığa karşı çok zayıftır.Bu sebeple hasta oldum bugün.Bıraksan 10 gün çıkmam yataktan ama bugün Türkçe dersim var.Hemen iyileşmem gerek.

Uzun girişten sonra blogda zaman zaman değindiğim şeye gelmek istiyorum.Yurtdışında yaşayan bireyler olarak bireysel düşünmememiz gerektiğini trilyon kere söyledim.Çünkü senin giyimin,konuşman,davranışın karşındaki insanda Ali,Veli olarak algılanmıyor Türk olarak algılanıyor.
Yani sen iyi birisi olduğunda Türkler iyidir,sen kötü birisi olduğunda Türkler kötüdür diye algılanıyor ve daha da kötüsü böyle aktarılıyor.

Program için İstanbul'da bir çekim yapmışlar.Japon bayan ile evli Türk erkeğine bütün maçolukları yaptırmışlar.
Giydiği eteği çıkarttırdı,sonra git tişörtünü değiştir dedi,git çorap giy dedi,olmadı üzerine ceket al dedi.Oyuncak satıcısı ile konuştuğu için azarladı,kız arkadaşıyla cafeye gitmesine izin vermedi,onları bildiği bir cafede bıraktı ve gidene kadar 100 kere dönüp kontrol etti.
İlk bölümde ülkemiz böyle tanıtıldı.Sonra bizlere de soruldu.Sizin ailenizde de etrafta da böyle mi denildi.Hayır tam olarak gerçeği yansıtmıyor desek de açıklama yapamadık pek.Çünkü onlar karar verdikleri gibi tanıtacaklardı ülkemizi.Tv çalışanından bir Japon bayanı mini etekle İstanbul'da yürütmüşler ve arkasından bakan Türk erkeklerini gösterdiler.Yani Türk erkeği eşittir sapık.Tamam yalan değil böyleleri de var ama herkes böyle değil diye savunduk.
Tam bu noktada Alman kız söz aldı.Türk erkekleri böyle değildir.Almanya'da çok popülerdir onlar.Ten renkleri,gözleri çok güzeldir dedi.O sırada Estonya'lı kız açık söyle neden meşhur olduklarını dedi.Ve konu burada anlatamayacağım noktalara geldi.Sanırım hatta umarım oralar kesilir.
Derken ünlü Japon konuklardan bir kadın (annesi Japon babası İsveçli) İsveç'te de çok Türk olduğunu ve genelinin sapık olduğunu ve kadınlara baktıklarını söyledi.Yine savunmaya çalıştık ama yani ağlamak istedim.
Allah'tan yanındaki Japon ünlü bayan Türkiye'nin öyle bir ülke olmadığını belki de şehirlere göre farklılık gösterebileceğini söyledi.Hatta Bebek'e bayıldığını söyledi.
İkinci yarıda Türklerin misafirperverliğinin çok yorucu olduğu vurgulandı.Japon bayan akşama misafir gelecek diye sabah 9'da pazara çıktı alışveriş yaptı.Sonra eve gelip bütün gün yemek yaptı.Akşamına eşinin annesi ve 4 erkek arkadaşı (kuzenleri ve kardeşleri diye tanıtıldı) geldi.Oturdukları yerden kalkmadılar.Yemek masası olduğu halde Japon bayan yer sofrası kurdu.Bütün her şeyi tek başına taşıdı.Ve onlar yerken yemek yemedi.Bizde böyleymiş çünkü.Yemek bittikten sonra sofrayı yine tek başına kaldırdı.Arkasından çay servisi yaptı.Çaydanlığı da ortaya koydu.Mutfağa gidip bulaşıkları yıkamaya başladı elde.Ve içeriden sürekli çay bitti gel diye çağırıldı.Bizde böyleymiş erkek kendi çayını koymazmış.Bildiğiniz hizmetçi gibi tanıtıldık yani.Bir misafirperverliğimiz vardı bak ona da ne oldu.
Sonrasında annesi ve 1 arkadaşı 01:00 civarı gittiler.3 kişi geride kaldı ve okey oynamaya başladılar.Saat 03:00 civarı birinin uykusu geldi.Ve Japon bayan erkeklerin arkasında bulunan çekyatları zorlaya zorlaya açıp yatak yaptı.Bu arada bizim 4 Türk erkeği yerde okeyin başındalardı.Sonra çekyat tanıtıldı her Türk evinde 2-3 tane olur gelen misafirler için falan denildi.Sonra arkadaşlardan biri döndü yattı.Üzerindekilerle hem de ve örtü falan da yoktu.

Nasıl beğendiniz mi imajımızı?

Şimdi google'a Japonya'daki Türkler,Nagoya'daki Türkler yazın bakın neler bulacaksınız.Japonca aratsanız neler neler bulacaksınız.
İşte bireyselliğin mal olduğu şeyler.

Özellikle yurt dışında kendimizi değil ülkemizi temsil ettiğimizi fark ettiğimiz anda belki her şey daha güzel olacak.

Ben bildiğiniz psikolojik yıkımdayım.Dünün bedensel yorgunluğundan çok zihinsel ve duygusal yorgunluğunu yaşıyorum.

Türk erkeği kibardır,eşini korur az biraz da kıskanır dedik demesine de bakalım ne kadarı kesilecek ne kadarı yayınlanacak.

Üzgünüm çok!

Japonya'da televizyona çıkacağıma da sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.


edit:Öncelikle programın amacı yurtdışında yaşayan Japonların zorlandıkları konulardı.Bu sebeple diğer ülkede yaşayan kadınlar da o ülkeler hakkında olumsuz buldukları ya da farklı buldukları şeyleri söylediler.
Ve bizim ülkemiz hakkında ne yazık ki olmayan şeyler değildi gösterilenler sadece biraz fazla uç bir örnek geldi bana.Benim ailemde veya çevremde görmediğim şeyler olduğu için belki de.
Programı terk edemezdik çünkü bu onları doğrulardı.Orada olup öyle olmadığını anlattık Ayşe ile birlikte.Yani elimizden geleni yaptık.2 saat boyunca çekim yaptık.Tabii ekranda 45 dakikası gösterilecek.Dua edelim de cevaplarımız yayınlansın.
Olmayan şeyler gösterilseydi yani videolarda rol yapılmış olsaydı çekip gidilebilirdi ama ne yazık ki olmayan şeyler değildi.
Beni en çok üzen İsveçteki ve Almanyadaki Türklerin imajı oldu.Yani oralara hiç gitmedim ama anlatılanlara üzüldüm açıkçası.
Yani onlar neden böyle anlattıdan çok biz neden böyle davranıyoruz dışarıdaya üzüldüm.

70 yorum:

  1. ay nasıl sinir oldum anlatamam yuh ya,senin anlattklarını niye degerlendirmiyorlar.

    YanıtlaSil
  2. O kadar üzülüldüm ki bende şu an okuyunca, ama zaten bizi böyle bildiklerini biliyoruz bir çoğumuz, ama üzülmekten, kahrolmaktan öteye gidemiyoruz, gerçekten imajımızı değiştirmenin sihirli bir değneğe kaldığını düşünüyorum, o kadar imkansız yani, sizin durumunuz da çok fena olmuş, orada onca insana laf anlatmak zorunda kalmak...

    YanıtlaSil
  3. benim eşim misafir geldiğinde bulaşıkları makineye yerleştirir, çay servisi yapar ve beni kimseye ezdirmez, giydiğime karışmaz. Bizim ülkemizde fakir insanların evinde bile bulaşık makinesi var. Japonlar gibi küçücük evlere tıkışmış yaşamıyoruz. Bunları japoncaya çevirsende japonya'da Türkleri tanıtan bir blog açsan keşke. Yurtdışındaki bu korkunç imajımızdan nefret ediyorum. Ben o programda olsam sanırım prograamı terk ederdim. Keşke sende kalmasaydın. çok üzüldüm.:((

    YanıtlaSil
  4. Serrose var ya okurken sinirden deliye döndüm,bence Japonlar öyle anlatmak istedikleri için o şekilde program yapmışlar...Ben Belçika da zorunlu 3 sene yaşadığım için seni daha iyi anlıyorum, orada sanki tüm Türkiye yi temsil ediyor gibi hissediyordum, onlardaki ön yargıları kırmak için çok çaba harcadım ama ne yazıkki çok kötü imajımız var onların gözünde....Ama Japonya farklı, eşim iş dolayısıyla gitmişti ve bana anlatmıştı onlarında bizden az kalır yanı yok kadın erkek eşitsizliğinde,mesela eşimle aynı statüde çalışan bayan onla kapıda karşılaşınca geri geri gidip ona yol veriyormuş vs vs...Sen mutlaka daha iyi bilirsin:) ama cidden üzüldüm anlattıklarına, ve ne yazıkki yanlış tanıtıyorlar dediğimiz tipler tüm toplumu yansıtmıyor belki ama varlıkları bile yetiyor..Batıyada James Bound gibi gilmlerine dekor olacak malzeme çıkıyor, kara çarşaflı kadınlar,kalabalık, açıkta satılan pis yiyecekler, pazar görüntüsü vs ...Evet bizler farklı yaşıyoruz ve o cahil tipleri uzak görüyoruz içlerinde olmadığımız için ama bazen düşünüyorumda çoğunluk onlar..daha önümüzde çok uzun bir yol var cehaletten kurtulmak için..:( Batınında bir hoşuna gidiyor bir hoşuna gidiyor bizim bu Arabik havamız...onlara göre otantik mistik bir ülkeyiz,İstanbula o havayı solumak içingeliyorlar zaten,adamların zaten refah düzeyi yüksek ,heyecansız tatsız tuzsuz bir hayatları var,adam Nişantaşı'ndan yada Bağdat cad den ne zevk alacak,adam gidiyor Kapalı çarşıya, Eminönü,Fatih civarlarına en güzel en tarihi ama bir o kadarda en cahil tiplerin bulunduğu,kara çarşaflıların sakallı İran lı erkeklere benzer adamların kol gezdiği bu bölgeler ne yazıkki tüm Türkiyeyi temsil etmiş oluyor..Çok üzülüyorum bu duruma,elimde olsa o bölgeye bir el atardım yani Kültür bakanlığı yerinde olsaydım..İnan bana küçük mütevazi bir Anadolu kasabasında yada köyünde bile bu Fatih Eminönü ortamı yoktur..Çok daha Türkiye yi temsil eden bir yapı vardır ...Neyse çok uzattım, malum dertliyim bu konularda, yaşamayan bilemez, sana burdan teşekkür etmek istiyorum, orada bizi en iyi ve doğru şekilde temsil ettiğine eminim,mutluluklar diliyorum..sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce kendi ön yargılarımızı kırmaktan başlamalıyız bence,aynı milletten olduğunuzu söylüyosunuz ama çarşaf giydiği için aşağılamaktan da kaçınmıyosunuz,dünyanın birçok ülkesinde aşılan bu tutum ne yazık ki ülkemizde kara leke olarak devam ediyor.Cahil diye nitelendirdiğiniz o insanlar kendinizi beğendirmeye çalıştığınız yüzlercesinden hada akıllı,daha zeki ve ne istediğini bilen insanlardır...Avrupa ülkelerinde bir çok ülkesinde yasak yok ve insanlar kıyafetleri için birbirlerine hakaret etmiyor,yaptığınız gibi...Ve bahsettiğiniz Anadolu kasabası,görmediğiniz belli,kimse orda yarı çıplak dolaşmıyor,haberiniz ola..
      Çok şükür ki sizin gibilere fırsat verilmiyor,ki ellerinizi daha iyi işlere kullanıyorsunuz,Aman siz el atmayın,varsın ülke gerici,pis kalsın ......

      Sil
  5. ne kadar üzücü bir durum bende Almanya da yaşarken bu sözleri çok duyuyordum anlatsanız da anlamıyorlar sürekli olarak Türk erkeklerinin kadınları ezdiği hizmetçi etiği düşünülüyor tamam bunların hepsini yapan var ama buda çok abartı benim kaynanam sağ olsun yeri gelir benim çayımı verir yeri gelir benim tabağıma yemek koyar otur kızım sen yoruldun der gelsinler bizim evi çeksinler bunlar kayın validem de çarşaflı kapalılardan :))))) japonlar görse şok geçirir :))))) herhalde ay kadını eziyorlar diye ama hiçte öyle göründüğü gibi değil her şey yanı ilk örnek olarak bu geldi aklıma yazık ya ülkemizi nasıl tanıyorlar çok üzüldüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin kayin valideniz iyi oldugu icin cok sanslisiniz ama maalesef azinliksiniz da. ayrica bi kadinin digerine iyi davranmasi toplumdaki kadin erkek iliskisinde kriter olamaz.

      bende Sergul'un yazdiklarini okurken uzuldum ama daha cok kizdim. bi Turk kadinini cogunlugu sapik, egoist olan Turk erkeklerini savunmak zorunda biraktiklari icin. Turkiye'deki kadin haklarindan dem vurup gene kadinlara yuklendikleri icin. keske Turk erkeklerini cikarip onlara hesap sorsalardi...

      kendimi Sergul'un yerine koymaya calisiyorum da gercekten cok zor bi durum.... uzulmemeye calis Sergul'cum seni bu duruma dusurenler utansin....

      Sil
    2. ben sadece aile içi örnek verdim çünkü programda çay yaptırmışlar kıza ikide bir doldurması için onu çağırmışlar filan bu örneği okuyunca aklıma bunlar geldi tabi kadın erkek ilişkisi bu örnekle kriter olmaz ve tabiki herkesin kayınvalidesi veya eşi veya öz Ailesi bu şekilde davranmaz. Türkiye de evet bazı tatsız olaylar oluyor kadınlarımız hala eşleri tarafından katlediliyor bu bir gerçek fakat bu dünyanın her yerinde farklı şekillerde oluyor buda sadece Türkiye ye mal edilemez bence dünyanın heryerınde bu tür olaylar oluyor ben yurt dışında da yaşadım bu tür olayların bir kısmı orada da insanın başına gelebiliyor her yerde her zaman Türk erkeklerini bu şekilde göstermeleri bu örneklerle öne çıkarmaları çok sıkıcı

      Sil
    3. yahu zaten kimse dunyadaki kadina karsi siddeti Turklere mal etmiyo! bi Irlandali karisini dovdugunde Turkler suclanmaz.

      benim garipsedigim sey sorunlari kabul edip duzeltmeye calismak yerine niye surekli mazeret uyduruyoruz. ustelikte burda biz bizeyken (yorumlari yabancilarin okumadigini farz ediyorum). biri "bi komsum var, karisina ev islerinde yardim ediyo" diyo, digeri "benim nisanlim mini etekli kiz gordugunde bakmaz"...

      bende soyle diyim ozaman: istatistiklerde Turkiye'deki kadina karsi islenen suc oraninin bukadar yuksek cikmasi komplodur ve nedenleri malazgirt savasina dayanir.

      kendimizi kandiralim hep...


      Sil
  6. Berbat. Ama adamlara da hak vememek mümkün değil. İstanbulun göbeğinde bırak eteği, kadın görseler bakan adamlar var. Çoğu da kadını hizmetçi gibi görüyor. İnan çevremde öğretmen eşine 3 sülale ağırlatan adam gördüm. Yuh artık

    YanıtlaSil
  7. Çok sinir bozucu gerçekten. Biz yurt dışında yaşayan Türkler, her ne kadar ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışsak da belli bir noktada tıkanıyoruz maalesef. Tv programında da o maçoları göstermek , eşine yardım eden, eşinin giydiğine karışmayan normal bir Türk kocasını göstermekten daha çok reyting yapacağından onları seçmişler. Açıkcası ben senin yerinde olsam bu görüntülerin genel Türk erkeğini yansıtmadığını ve çok yanlış bir imaj oluşturduğunu söyledikten sonra programı terk ederdim. O zaman yaptıkları yanlışı anlarlardı belki. Gerçi onlar da kendi çıkarlarının peşinde, sen olmasan başka birini bulurlardı çıkaracak.

    YanıtlaSil
  8. turk imaji konusundaki hassasiyetini anliyorum. cunku bende yurt disinda yasiyorum. ama turk erkegi kibar mibar degildir. esini korur mu bilmiyorum ama kiskandigi kesin. hatta oyle bir kiskanclik ki ya benimsin ya topragin deyip bosanmak isteyen karisini oldurecek kadar. Turkiye'de her gun 2 kadin kocasi yada sevgilisi tarafindan olduruluyorken, merak etme Turk erkeginin imaji zaten cok kotu, bir tv programi daha da kotu etmez. (bu arada 2 istatistiklere yansiyan birde camdan atilip, intihar/kaza vs. susu verilip oldurulen ama istatistige gecmeyenler var) Yani sira, Turk erkegi i$kence metotlari konusunda da namina leke surdurmez. (bknz. karisinin dislerini kerkepenle soken adam)

    diebilirsinki bunlar munferit ornekler, Tukiye'nin dogusu, batisi, sehiri, kasabasi hepsinin kulturu ayri. buna bende katiliyorum.

    Eskiden hatirlarim teyzemler geldiginde ogullari butun gun malak gibi yatmasina ragmen, ben isten gelir kapidan iceriye girerdim. Hadi bize cay getir, kahve yap, onu yap bunu yap. ve ben hastanede calisiyorum, o gunlerde ogrenciydim ve haliyle surekli kosturuyordum, asiri yoruluyordum. Annem yeter otursun artik yorgun dese bile, kiz o yapicak tabi, sen bu kizi cok rahat tutmussun falan diolardi.

    ustelik batili, cagdas, okumus, sehirli bir aile olmamiza ragmen boyleydi.

    yani o yuzden bana hic deme Turk erkegi kibardir.Turk erkegi bencildir. Menfaati varsa kibardir ama o kadar yani istedigini yaptirinca devami gelmez.

    yani Sergul'cum orada sana abartilmis gibi gelmis olabilir ama Turk erkeginin gercegi maalesef bu.

    YanıtlaSil
  9. Sergül hem senin adına üzüldüm, hem de hepimiz adına sinir oldum sinir!!!!! Nasıl izin verilebilir böyle bir şeye, neden insanlar böyle bir imaj çizmeye çalışırlar anlamış değilim. Hem de Japonlarla Türklerin arasında bir husumet yoktur, genel olarak dostuz diye biinirken... Çok ama çok tuhaf, ve senin kendini nasıl kötü hissettiğini anlayabiliyorum.

    Ulaşabileceğin bir Türk makamı, Eliçilik yok mu? En azından programla ilgili tekzip yayınlansın... Böyle şey olmaz ki :(

    YanıtlaSil
  10. Yaaa :( Ama çok adice bu :( resmen Japon kadını Türklere köle edilmiş gibi göstermişler. İçim acıdı çok :( Seni düşünemiyorum bile :( benim nişanlım kalkar yardım eder. ben annemin evini toplarken o süpürür. sofraya yardım eder suyumu getirir. ayrıca hiç öyle sapıklıkları yoktur. tamam köşe başlarında çok fazla sapık ruhlu zatlar bulunur ama o da tamamen eğitimsizlikten özentilikten. çok üzücü çok :(

    YanıtlaSil
  11. Merhaba yorumum mail olarak atılmıştır :)
    Selamlar...

    YanıtlaSil
  12. caım benim...senin gibi hayat dolu ve insanları oldugu gibi seven birisi için inanki baya ağır bi yıkım olmuş....ama japonların bukadar önyargılı olduğunu da öğrenmiş oluyoruz...bir iki kişi bütün türkiye için genellemez...maço olduğu kadar bir okadar nazik anlayışlı ve kibar erkekleriz aslında.....kadınlarımız bizim için kutsaldır....cennet anaların ayaklarının altına verilmişken biz onları nasıl köle gibi kullanıırız bi düşünsene...onlar bize allahın bir emanet kuşudur...bırak japonlar herşeyi biliyo ya bunuda bilmesinler...sen yolunda devam et canım ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence kadinlarla ilgili butun sorunlar bu anlayistan kaynaklaniyor. kadinlar kutsal degildir! erkekler kadar dunyevi zevkleri ve hatalari olabilen insanlardir! erkeklere emanet olmadan, korunmaya muhtac olmadan yasayabilmelidirler. yoksa cennet vaadiyle hayatlari cehenneme cevrilir Turkiye'de bi cok ornegi oldugu gibi...

      Sil
  13. caım benim...senin gibi hayat dolu ve insanları oldugu gibi seven birisi için inanki baya ağır bi yıkım olmuş....ama japonların bukadar önyargılı olduğunu da öğrenmiş oluyoruz...bir iki kişi bütün türkiye için genellemez...maço olduğu kadar bir okadar nazik anlayışlı ve kibar erkekleriz aslında.....kadınlarımız bizim için kutsaldır....cennet anaların ayaklarının altına verilmişken biz onları nasıl köle gibi kullanıırız bi düşünsene...onlar bize allahın bir emanet kuşudur...bırak japonlar herşeyi biliyo ya bunuda bilmesinler...sen yolunda devam et canım ...

    YanıtlaSil
  14. Sinirlerim zıpladı! Türklerin tvde bu şekilde yansıtılması ve bunun için de yine Türklerin kullanılması.. Tamam showbusiness ama bir yere kadar... Bu tür önyargılar hep var "Japonlar samuray/geyşa, rus/slav kadınları nataşa, zenciler yamyam, kızılderililer aslında Türk!?, eskimolar misafire eşlerini ikram ediyorlar??, çinliler sabah akşam böcek yiyorlar" - ama senin içine düştüğün duruma çok üzüldüm ben, kendimi koymaya çalıştım o duruma, çok ama çok sinirlendim, umarım çok saçmalamazlar ve seni daha çok üzmezler. Türk erkekleri ise genel olarak hiç de kibar değiller orası ayrı tabii, hep istisna olan o kibar Türk erkekleri ile karşılaşmak dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  15. Bu imaj yeni değil ki taa Türklerin ilk Almanya'ya gidişine dayanıyor.
    Mesela Almanya'da Türkleri pek sevmezler hatta Türkler iyi okullarda okumasını, iyi işlerde çalışmasını istemezler.
    Hem ilk giden Türklerin çevreye saygısızlığı, duyarsızlığı bu noktalara getirdi hemde özellikle İstanbul ve ege, akdeniz sahilinin aldığı göç bunların sebebi oldu.
    85 yılında yengem Berlin'e gittiğinde gördüklerime inanamadım demişti kiliselerin bahçesinde mangal yakanlar mı istersin, iki bina arasına ip çekip çamaşır asan mı ne ararsan vardı demişti.
    İşte hala Türkiye'nin, Türklerin imajı avrupa'da böyle çünkü yurtdışına giden Türklerin yarısından fazlası anadolu veya doğudan göç ettiler.
    Bazı şeyler sadece eğitimle olmuyor aile görgüsü denen birşey var istersen 3 üniversite bitir 5-6 dil bil ama eğer görgün yoksa adam değilsin.
    Bir de şu var ki senin abartılmış dediğin o anlatılanlar malesef ülkemizin gerçeği özellikle karadeniz, doğu ve iç anadolunun gerçeklerini göstermişler.
    Karadeniz'de, doğu'da kadın köledir ancak tarlada çalışır, çocuk doğurur ha bi de çocuk doğuramazsa üzerine kuma gelir evin sözüm ona erkeğide çalışmaz kahvede oturur adamım diye geçinir.
    Yıl 2013 değil 2053 olsada bu gerçekler kolay kolay değişmez gibime geliyor.
    Böyle ananeyle büyümüş bir erkek ister İstanbul'da yaşasın ister Japonya'da ister Amerika'da yine arada bir geri kafalılığını yapar.
    Eşine yardım eden erkeğe kılıbık denilen, eşini el üstünde tutan adama hanım köylü diye dalga geçilen bir ülkeyiz kısaca erkekleri daha küçüklükten egolarla, aman oğlum sen yorulma deyip herşeyi önüne getirerek büyütüyoruz.
    Oğlan annesiniyim ve hiçte böyle büyütmek niyetinde değilim iş yapmayı bilsin istiyorum umarım öylede yetiştireilirim.
    Ben şahsen ne babamda nede eşimde böyle saçma sapan hareketler görmediğim için bu tarz şeyler bana çok garip geliyor.
    Bende amma doluymuşum yaz yaz bitiremedim.:)

    YanıtlaSil
  16. Böyle adamlar var kabul ama neden illa onları gösterme çabası? Sapık olmayan, eşine yardımcı erkekler de var. Kötü taraflarına bakarsak ve irdelemek istersek her ülkenin insanın kötü yanları yok mudur? Mesela Japonların ya da İsveçlilerin? Taraflı bir yayın olmuş gibi geliyor bana. Haklısın ne hissetsen ve düşünsen. İnşallah o kadar taraflı yansıtmazlar ekrana! Sevgiler canım. Geçmiş olsun!

    YanıtlaSil
  17. Sergülcüm, başta yazıyı okurken senin adına çok sevinmiştim çünkü çok güzel bir projeye benziyor ama devamını okudukça benim de sinirlerim bozuldu.

    Ben İstanbul'da yaşamaktan bazen bu sebeplerden dolayı nefret ediyorum, İzmir nasıldır bilmiyorum ama İstanbul'da maalesef her çeşit insan olduğu için artık o bakışlara, laf atmalara hatta sapıklık derecesinde tacizlere çok rastlıyoruz. Kendim şahit olduğum bir olay da İstanbul'un güya en dindar kesimin yaşadığı Fatih Çarşamba'da kesinlikle etek falan değil, tayt giymiş bir kızı sokak ortasında taciz ettiler ve esnaf sadece kapıya cama çıkıp kızı izledi. Bu olayın üzerine ben artık bazı değerlerimizi yavaş yavaş yitirdiğimizi düşünmeye başladım. O sokaktaki kız onların kardeşleri, eşleri de olabilirdi ama artık biz bu pencereden bakmayı bırakıyoruz. Toplu taşıma araçlarında, metrobüslerde yaşananlara hiç girmeyeyim.
    Yani bu imajı biz dünyaya çizmişiz, kolay kolay da değişmiyor maalesef. Yılbaşında Taksim'de yaşananlar, gelen her turiste yapılanlar bunlara sebep.
    Onların bizim kötü yönlerimizi değil iyi yönlerimizi misafirperverliğimizi, yardımseverliğimizi anlatmaları gerekirdi, keşke öyle olsaydı.
    Kadını köle gibi göstermeleri büyük saçmalık, hadi sapıklığı anlıyorum da hangimizin annesi yemeklerde sofraya oturmuyor ki?

    Sen hiç üzülme Sergülcüm, üstüne düşeni yapmışsın ve bizi orada çok güzel temsil ediyorsun.

    YanıtlaSil
  18. Kusura bakmasınlar da bizde eğer o erkek misafirler çok uzak yoldan gelmemişse veya müşkül bir durumu yoksa yatıya kalamazlar. Ayrıca o kadar erkeğe karşı da bizim hiç bir erkeğimiz karısına servis yaptırmaz, kalkar kendisi de yardım eder.

    Ne diyim insanlar hâlâ anlayamıyorlar. Bir insanın kişiliği iyidir veya kötüdür. Bir milletin değil.
    Geçmiş olsun size :(

    YanıtlaSil
  19. ah sergül sinirlenmişsin haklı olarak ama bi çok şey doğru..türk erkeği genelde sapıktır sergülcüğüm..sen türkiyede tatil yöresi sayılabilecek bir yerde ve türkiyenin şu an en aydın olan bölgesinde yaşıyosun, o yüzden pek karşılaşmıyor olabilirsin ama ben istanbuldayım ve istanbul için konuşabilirim..mesela ben işe giderken eğer beni eşim bırakmayacaksa kesinlikle etek giymem..metrobüsü bilir misin? :) tam bir survivor olman lazım orada..taciz edenler, dik dik bakanlar..mesela yazın 30 derece sıcakta sadece kendi evimin önündeki sahile inerken şort giyerim, anadolu yakasının en aydın semtlerinden birindeyim çünkü..ama şehir içine ineceksem mümkün değil! ben şanslıyım "adam" gibi bi adam buldum, uygarca tartışabiliyoruz..ama türkiyede kaç kadın bu "lüks"e sahip değil biliyor musun? öldürülen kadınları hepimizi okuyoruz..çocuklara bile tecavüz ediliyor burada..böyle buralar sergülcüğüm..japonlar bizi çözmüş ah bir de biz kendimizi çözebilsek....sevgiler..

    YanıtlaSil
  20. Çok üzüldüm. Çok sinirlendim. Offf...

    YanıtlaSil
  21. Daha kendi kültürünün farkında olmayan ve laf çokluğu yapanlar. Özgürlüğü savunan şekilciliğe takılan kişiler yapmayın böyle. daha kendi içinizde bu düşmanlığı atamamışsınız gidip bir de türkiyeyi savunmayı deniyorsunuz...

    sergül hanım, boşuna uğraşmışsınız şimdiye kadar sadece japonları kültür bakımından bize benzetirdim. Bu program ve benzerleri globalleşen dünyada olan ve olmaya devam edecek olaylardır fazla kızmaya gerek yok. Bazıları bizi yansıtır bazıları yansıtmaz. Gelinlere bu şekilde davrananlar var Ama yabancı gelin gelenlere bu şekilde davranılmadığını çok iyi biliyoruz. Sinirlenmeyin japonlarıda iyi biliyoruz. Moralinizi bozmayın. bir türk dünyaya bedeldir :)

    YanıtlaSil
  22. çok sinir bozucu..maalesef her yurtdışına gidişimde yabancıları Türk olduğuma inandırmaya çalışıyorum..Hangi dili konuşuyorsunuz, bu dil Türkçe değil, biz Türkçe duyuyoruz burda diyenler oluyor..Ancak kabul etmemiz lazım ki özellikle Fransa,Almanya,Hollanda gibi ülkelere çalışmaya giden bazı vatandaşlarımızın da katkısı olmuş böyle tanıtılmamızda..Sevgili Melal'in söylediklerine katılıyorum..

    YanıtlaSil
  23. Facebook hesabımda linkini paylastım okuduklarıma üzülmemek elde değil.Azınlık sayıda Türk Erkeklerini bir ulusa mal etmek onların yanlışı olur. Milletlerin psikososyal açıdan ele alınması gereken bir durum bu aksi durumda insanoğlunun evrensel sayılması hatasına düşmek olur.Öperim Sergül,kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
  24. Tüm dünya bizi Arap sanıyor zaten, bundan daha kötü bir imaj olabilir mi? Bunu düzeltmek için de hiçbir şey yapmıyoruz. Almanya'da töre cinayetine kurban giden Türk kızını hala aklımdan atamıyorum... Devletin burada devreye girmesi gerek...

    YanıtlaSil
  25. Üzüldüm,
    Japonların yaşam şekillerini hep takdir ederdim ama hayal kırıklığına uğradım.
    Belli ki Türkleri işlerine geldiği gibi anlamış ve anlatmışlar.
    Türkiye'nin bir çok medeniyet ve kültürlerin buluştuğu bir ülke, bu yüzden tek taraflı araştırma yapmak hiç adil olmadı.

    YanıtlaSil
  26. Ne yaparsak yapalı bir insan o şeyin doğru olduğunu düşünüyorsa, kişinin düşüncesini değiştiremeyiz.Bu herkeste vardır ve maalesef insanların geneli eleştiriye, onların düşüncelerinin doğru olmadığını söylemeye gelmezler.

    Sergül Abla Japonlar Türkler hakkında ne düşünüyorlarsa düşünsünler o insanlar burada yaşamadan burayı anlayamazlar.Ve eğer gerçekten bu tür programları izleyip inanan insanlar varsa Japonya'da bu da onların bir düşünceye sahip olmadığını ve tamamen sürü psikolojisiyle düşündüklerini gösterir.Çevremde Türkiye'de yaşayan birkaç Japon tanıyorum ve onların anlattıklarıyla hiçbir şey uyuşmuyor.Yani sıkmayın boş yerine o güzel canınızı Sergül Abla.İstanbul'daki bazı erkekler hala evrimini tamamlayamamış olsa da Japonlarında bizden bir farkı yoktur.Japon medyasına yansıyan/yansıtmadıkları onlarca pislik var ki.Bence ilk önce kendilerine baksınlar. :)

    YanıtlaSil
  27. Valla üzüldüm bende, ülkemizin böyle tanınması çok acı..Birde şu varki kim canı nasıl isterse nasıl görmek göstermek isterse ülkemizi öyle gösteriyor. Birkaç sene önce bir film izlemiştim, filmde amerikan ajanı İstanbula gelip Ortaköyde bir otelde kalıyordu sözde. Oteli görseniz Mısırda 1900 lü yılların başında bir otel sanırsınız, vede bütün elemanlar fesliydi :) yuhhh dedim ya yuhhh bu kadarda olmaz. Ülkemize gelince etinden sütünden yararlanmayı biliyorlar ama iş reklama gelince hep kötü reklam. Boğazda gezip tozuyorlar sonra yıkık surların dibinde yatan bir evsizi yada bir seyyar satıcıyı gösteriyorlar. Kapalıçarşıya gelip dönerleri lokumları yutuyorlar ama çarşı içini değil mahmutpaşayı gösteriyorlar...İstatistiklere baksınlar bakalım en çok tecavüzcü seri katil insan kaçırma olayı nerde var ? Boşver Sergülüm :)

    YanıtlaSil
  28. bu ilk değil ki :D barbarız biz :D sapığız :D erkeklerimizin hepsinin aklı fikri uçkurunda olması yanında arap ülkesi gibi şeriat kafası hakim aramızda :D herkesin kafasında böyleyiz, bazı gençlere türklerle arkadaş olma öğütleri bile sağlam öğretiliyor rusya ve avrupa da...
    cosplay konusundaki çalışmalarımızı çeşitli sosyal portallardan dünyaya gösterirken ne acaip yorumlar geliyordu bir bilseniz: "nasıl izin veriyor aileniz buna?" "yasa dışı değil mi bu tarz kostümlü etkinlikler sizin ülkenizde?" "yalan söylüyorsun değil mi, sen gerçekten türk olamazsın, türbanın/çarşafın yok??"

    YanıtlaSil
  29. Maybe I watched this program yesterday, but spoke of a Japanese woman married with a man from Hong Kong. They repudiated all actions and culture of the husband and his family. Bad approach of this TVshow.
    But, I want to watch about Turkey. You know when?
    Don't be boring... One day, a japonese man at factory asked me: How is living in a jungle?
    I was shocked!
    :(

    YanıtlaSil
  30. Sergülcüm az bile söylemişler Kızma bana ama 2 ay önce Twitter'da TT olmuş bir tag vardı peki adı neydi biliyor musun? #GünJaponBayrağıGünü bende saf gibi sevindim dedim ki iyi birşey herhalde tabiki bu sadece hayal olarak kaldı peki o tag neymiş biliyormusun o gün beşiktaş Fenerbahçe maçı vardı herhalde Japon bayrağını gerdek çarşafına benzetmişler bu bir gün TT de kaldı bir milletin bayragına bile o gözle bakabilen erkeklere sahibiz az bile demişler sen ekşi sözlük kullanıyormusun bilmiyorum ama Türk kızı başlığına bir bak biliyorsun istatistiklere göre Hergün 2 kadın öldürülüyor ve türkiye'nin en ünlü bu sitesinde resmen türk kızları öldürülücek işkence edilicel insan konumuna konuluyor ben doğruları yansıttıgı için tebrik ediyorum japonları Allahıma şükürler olsun kendi bayraklarını Gerdek çarşafına benzetip TT yaptıklarını görmemişler sen şanslısın ama istanbulda yaşıyan biri olarak ben artık yan binadan arka binadan kadın çığlıgı duymaktan bıktım.İyi günler canım.

    YanıtlaSil
  31. Böyle bir tartışmanın içinde kalmana çok üzüldüm Sergül abla. Yabancılar bizim hakkımızda önyargılı davranabilirler. Bu onların cahilliği. Keşke bu bilgileri vermeden önce daha geniş bir araştırma yapsalardı. Sonuçta hiçbir toplum mükemmel değil ki. Üzme kendini, belki bir gün anlarlar :)

    YanıtlaSil
  32. Ben de USA de yasiyorum ve bu ulkeye ilk geldigim de Middle East yada Turkiye ile ilgili bir haber verildiginde, Sokaklardaki cop yiginlarini gostermekten baslarlar, burma biyikli adamlar ,carsafli hanimlar, salvarli beyler, tarlada calisan sirtinda odun tasiyan yasli insanlarla bitirirlerdi.... onlara gore biz -alien - gibiydik, oyle gosteriliyorduk.baskalastiriliyor, asagilaniyorduk. Son yillarda bu degisti. Ulkemizin turistik yanlari guzel yerleri ve yukselen ekonomik durumu ve pek meshur TURK DIZI leri sayesinde turk erkeklerinin ne kadar yakisikli kizlarin ne kadar guzel oldugu ve herkesin bogaz icinde yalilarda oturdugu imaji var gibi hic olmazsa komsu ulkelerimiz oyle soyluyor. Benim turk oldugumu duyan bircok turk dizisi hayraninlarinda bu bilgileri aliyorum.

    Televizyon programlarinda -enterteinment amacli- onlara farkli gelen yonler anlatilarak reyting yapmaya calisiliyor. Genel olarak anlatilanlar dogru biraz luzumundan fazla abartilmis olabilir. Bana da soyleseler bende ayni seyleri anlatirdim....

    Biz kadinlar evde esimize ,cocuklarimiza ,misafire hizmet ederiz ve bunu memnuniyetle yapariz. Ben, hanimina otur da cayi ben doldurayim diyen-genel olarak- bir erkek oldugunu sanmiyorum. istisnalar kaideyi bozmaz.Biz kadinlar da boyle birsey beklemiyoruz zaten. Esimiz ,isten eve gelince onu memnun edecek bir yemek servisinden sonra da onu rahatlatacak ,oturup konusabilecegimiz bir ortam yaratacak cay faslina girisiriz.Bu arada cocuklar in derslerine yardim edilmis yedirilmis, yatirilmistir...Bu boyle bir hayat boyu devam eder.daha sonra bu listeye buyuyen cocuklarimiz eklenir. Aman yavrum sen dersine calis borak ben yaparim ederimlerle de cocuklarimizi buyuturuz..Onlarinda aklina ,buyuseler bile hele bir anneme cay demleyeyim,ikram edeyim, yorulmustur demek aklina bile gelmez.
    Eve gelen misafire hizmette kusur olmaz. Turkiye de yasarken yanimda misafireten kalan hanim arkadasin annesi memleketten geldi iki gece kaldi. uc kucuk cocugum, sabahtan aksama kadar gittigim bir kursum ve gece yarilarina kadar calisip hazirladigim projelerim var. Arkadasa, ev senin annenle ye ic ,ev senin mutfak senin dedim. Amma ve lakin anneyi memnun edememisiz, gitmeden once benim ne kadar kotu bir ev sahibi oldugumu onlara bir kahvalti bile hazirlamadigimdan sikayet edip, gitti.Hala icime derttir.
    Degil cayini koymayi, yemek yediginde masadan tabagini kaldiran kocaniz varsa ne mutlu sizlere, amam kiymetini bilin. Cevredeki diger Turk erkeklerinden de uzak tutun farkederlerse kilibik damgasini yer ve bu yaptigindan da vaz gecer.
    Bu yanliz Turkiye'ye mahsus birsey degil ki, geleneksel Japon ailelerinde de oyle evde kadin hep hizmet ediyor. Esimden duymustum bir Turk arkadasinin yeni evliliginden cok memnun kaldigini soylemisti. Sebebi de esi Japon'mus ve her gece isten gelince kocasinin ayaklarini yikarmis. Al sana bir sehir efsanesi. bu da benim bildigim. Gelsin de bir Japon hanim yok boyle birsey desin .dunyada inanmam...

    YanıtlaSil
  33. dediklerinde çok haklısın...Erasmusla gittiği ülkede çinli kızlarla aynı yurtta olan bi arkadaşım gün aşırı çinlilerin ne kadar pis olduğuna dair paylaşımlarda bulunuyordu,öyle bir imaj çizdi ki yani,insanda bi ön yargı oluştu "çinliler pismiş yaa" diye..Yani 1 milyarlık çin nüfusunu iki oda arkadaşı sayesinde pis ilan etti =)
    bu tür tümevarımlar ne yazıkki hayatın her aşamasında karşımıza çıkıyor,bu yüzden dikkatli davranmakta yarar var..

    YanıtlaSil
  34. Türkler oldum olası sevilen bir toplum değildi bu dünya da özellikle Amerika ve Avrupada.Hep olumsuz yönlerimizle gösterildik,tanıtıldık.Haberlerde görmüştüm Ukrayna da bir türk erkeğini kıyafetlerini çıkarıp caddenin ortasına üzerinde yazı yazan bir kartonla bırakmışlardı.Otele bir kadın çağırmış ve bu durumdan rahatsız olan Ukrayna halkı adama tuzak kurmuş.belki özellikle yapılmamış,bir türke denk gelmiş olabilir ama genel durumumuz böyle.Türkiyeye gelen bayan turistlere sorulduğunda türkiye de tacize uğradığını,kandırıldığını,rahatsız edildiğini söylüyorlar.Bu birazda bizden kaynaklanıyor.Yabancı bir insanı bir ülkede ne kadar memnun edersen et,en sonunda yapılan bir hata ve olumsuzluk onların aklında daha çok kalıyor.Birde insan sevdiği kişinin olumsuz,sevmediği kişinin olumlu yönlerini görmezmiş.Türk halkıda genel olarak söylemek gerekirse pek sevilmediği için görülen birkaç olumsuz durum tüm topluma mal ediliyor.

    YanıtlaSil
  35. İçine ettikleri eğitim sistemimizle malefesef daha iyisini beklememek lazım...Annemlerin Kırklareli'nin Vize kazasının Düzova Köyünde (çiftçi kızları) 1960 yılında çekilmiş mini etekli fotoğrafları var...Kayınvalidem çocuk doktoru ve hastanede 1962 yılında mini etekli fotoğrafları var...Bunca pompalanan cinsel içerik altyapısı olmayan eğitimsizinsanlara ulaşınca netice malesef ki böyle oluyor...Bu imajı değiştirmenin tek yolu yetiştireceğimiz çocuklarımızın farkındalıklarının yüksek olmasını sağlamaktan geçiyor...Çok üzüldüm şahit olduklarınıza...Geçmiş olsun ve umarım amacından daha fazla sapmaz ve sizin anlattıklarınızı doğru verirler...

    YanıtlaSil
  36. Bizim insanımızın yansıttığı ağzından ağıza büyümüş olmayan dereceye gelmiş. Hangi evde öyle yaaa~~ Saçmalığa bak! Bulaşık artık köylerde bile makinede yıkanıyor, evde erkek çay servisi yapar eşinede gayet güzel yardım eder v.s. ama yani çok sinir bozucu. İnşaallah kötü yansıtılmayız :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sizin çevreniz öyle olduğu için muhtemelen ama benim kendi ailemde dahil daha bir bardak çay koymuşlukl<arı yoktur koyanda hiç görmedim 3.sayfa haberlerinde çaydan çorbadan sebeplerle kaç kadın öldürüldüğü yazıyor malesef.

      Sil
  37. dünya tarihinde dahi Türkler=barbarlar olarak lanse ediliyor.bu günümüze has bir olay değil. yazdıkların inanılmaz derecede felaket. sizleri konuşturmamaları anlatmaya çabalayıp da sizlere izin vermemeleri de pek kibar bir tutum değil açıkçası. Türk'le evli Japon bayan için sorulabilecek tek bir soru geliyor aklıma (bu kadar kötü barbar medeniyetten haberi olmayan bir eş profiline sahip Türk ile neden halen evli???????
    bu tutum bence ikiyüzlülük :( ben iç Anadolu'nun köyünde büyüyüp büyükşehirde yaşamımı sürdürüyorum ve benim köyümde kızlar rahatça askılı bluzlar etekler kotlarda giyerler yerine göre de şalvarını da giyer yemenisini de takar. inşallah anlattıkların kadar kötü yayınlanmaz ümidiyle...

    YanıtlaSil
  38. Bunların tm sorumlusu bizim saçma sapan geleneklerimiz.ve bu erkekleri yüce egolarını şişirerek yetiştiren annelerimiz.Ben Erzincanlılara gelinim ve bitmek tükenmek bilmeyen hizmet beklentilerinden bunaldım.Gelini tamamen hizmet etmeye odaklı bir canlı gibi görüyorlar.Evlerine bir misafir geldiginde aşırı ısrar ediyorlar yemek yemesi icin fazlası ile abartılı bir agırlama yöntemleri var.Üstüste yediriyorlar.Bu sekilde yapmadıklarında insanların kendilerini kötü anlatacgını düşünüyorlar yani amaç tamamen gösteriş başkalarının ne düşündüğü..Hacca gidip geldiler 1 ay boyunca gelenleri gidenleri oldu ve aç tok farketmwz hepsine yemek hazırlandı arkasından çay vs..resmen eziyet nefret ettiriyorlar kendilerinden.herşeyin bir ayarı vardır.Bir Türk olarak Türklerin kurallara asla uymayan,kısa yoldan para kazanma meraklısı olan,başkalarının haklarına zerre saygı göstermeyen , önde olma arsuzunu dengeleyemeyen bir toplum olarak görüyorum.Bencillik had safhada..Üzgünüm ama çok az bir azınlık dışında böyle.Bizde özgüven eksik.Megalomanlık ise had safhada..

    YanıtlaSil
  39. Tüm dünyada Türklere karşı bir önyargı var. Türklerin tarihini 1071 Malazgirt savaşıyla başlatanlar, arkeolojik kazılarda çıkan Öntürkleri bile görmezden gelmeye çalışıyor. Çin' de yasak şehirde bulunan beyaz piramitler...
    Kısaca biz ağzımızla kuş tutsak onlar bildiğini okur. Bence üzülme.
    Bu arada Türkiye' nin şuan gelmeye çalıştığı nokta tam da o videolarda bulunan örneklerle bire bir örtüşmektedir.
    Güzel yurdum ne hale getiriliyor, asıl buna üzülmek lazım.

    YanıtlaSil
  40. sarışın ve uzun boylu isveçli kadınlarını görünce bazı türk erkeklerin sapıkça davranışlara sergilediğine inanıyorum maalesef. hep bu muhabbet geçer slav kızları çok güzel vs. diye. dilimizi anlamıyorlar diye kıza attıkları laflar da niyetini belli etmeyecek sanmışlardır ama bir de bakışlar var. onu hesaba katmadılar herhalde.

    tabi bu sürekli olan bir şey değil. her erkek de bunu yapmıyor. ama bir kere böyle davranışla karşılaşınca damgalanmış oluyorsun resmen.

    ben de bir süre yurtdışında bulundum ( çeşitli avrupa ülkelerinde). türklerin sevilmediğini söyleyebilirim. neden dersen

    -kurallara uymayı reddetmeleri
    -fazla rahat olmaları
    -çevreyi önemsememeleri
    -türk erkeklerinin,türk kızlarına göre daha rahat avrupalı kızlarla karşılaşınca deyim yerindeyse kafayı yemeleri.

    Bir de şöyle bir şey var bu sadece Türklere özel de değil. Farklı kültürler hep birbirlerini kötülemekle meşgul. Bu tarih boyunca böyle olmuş. değişmez de.İngiltere'de bir Amerikalı'nın nasıl aşağılandığına inanamazsın. Aksanı ile dalga geçilir, cahil bulunur, tarihi geçmişleri olmadığı düşünülür vs. Ya da bir Alman her an Nazi damgası yiyebilir.geçmişinden dolayı suçlanırlar. Yunan kadınlar kıllıdır, İtalyan erkekler gaydir, İngiliz erkekleri soğuktur içince sapıtır, Alman erkekleri kabadır, Fransızlar aşırı kendini beğenmiştir ayrıca kokarlar... bunun gibi yüzlerce şey duydum.

    Biz mi fazla alınganız acaba diye de düşünmüyor değilim. Türklerin bir kısmının maalesef pek de gurur duyacağımız hareketler sergilemediğini biliyorum. ama senin içine düştüğün durumda yapılan hata genellemelerin olması. bu hatalar tüm türkiye cumhuriyeti vatandaşlarına mal edilemez elbet.

    Türkiye hala kadına şiddetin en yoğun olduğu ülkelerden. hem fiziksel hem de duygusal şiddet. neden bu yüzümüze vurulunca bu kadar rahatsız oluyoruz? değişmeye çalışmak gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok dopru söylemişsin halının altına süpürmeye çalışıyoruz sürekli AA kadın mı dövmüş trkler hiç görmeim piss japonlar onlarda şöyleler böyleler Derler artık hbaer mi izlemiyorlar yoksa işlerine mi gelmiyor gerçekleri görmek bu ülkede ki mart ayı kadın cinayetlerinin sayısı 25! Türkiyede Yetenksizsiniz türkiyede geçen sene kız bir korece şarkı söyledide Sokakta böyle konuşma dayak yersin dedi sergen o kadar aşşagıladılar ki koreceyi zaten japonca şarkı söyleyen kızı hiç anlatmıyorum.Ne kadar halının altına atarsak atalım bir yerden çıkıyor işte biz görmek istemiyoruz ama onlar görüyor japonlar dünyanın en aşşagılık milleti bile olsa bu bizim kadına yaptığımız şiddeti değiştirmez avrupa Tecavüz vakalarında ikinciyiz.Hristiyan bir kadının Pippa'nın filistindeki müslüman kadınları temsilen gelinlikle dünyayı dolaşıcaktı onlara umut olucaktı ne oldu tecavüze ugradı ve bundan bile ders almadık hala yorumlarda o saatde orda ne işi var sonra tecavüz edince etti diyorsunuz adam haklı demeye getirmişler bende olsam bende yaparım demeye getirmişler ve sayıları çok fazla...

      Sil
  41. malesef söylediklerinde doğruluk payı da var. ben istanbul'da yaşıyorum, 26 yaşındayım. sürekli tetikte yürüyorum özellikle hava karardığında. sadece ben değil hemen hemen her genç kadın aynı durumda. polisten bile laf yedim dün. bu tip şeyler son 4-5 senedir iyice arttı. eskiden şortla gezerdim bir şey olmazdı. şimdi pantolonla çekine çekine dolaşıyorum. boş yolda omuz atan bile oldu. artık laf atmak, bakmak yetmiyor iyice cesaretlendiler. sanırım bunda son zamanlarda yaşanan tecavüz/taciz davalarında ceza verilmemesi ya da çok az ceza verilmesi de etkili. büyük bir baskı altındayım. gözlerim yerde geziyorum hep :/
    geçen gün mahalleden biri evlendi ve bize böbüne böbüne "eşim çaydanlığı getirip önüme koyuyor ve mutfakta iş yapmaya gidiyor ama gene de çayım bittiğinde onu mutfaktan çağırıp çayı ona koyduruyorum" dedi. ne diyeyim...

    YanıtlaSil
  42. ben acikcasi neden bu programa katildigini anlayamadim. hicbir amaci olmayan, tamamen bir iki kisinin yasadigini tecrubelere dayanilarak butun bir milletin asagilandigi, duyarsiz gereksiz ve de sirf Japonlara eglence malzemesi olsun diye yapilmis bir program. senin gibi birinin orada isi yoktu. sirf Turk milletine hakaret edildigi icin soylemiyorum bunu, ne olursa olsun gereksiz ve sacma bir program. Senin boyle bir program icin televizyona cikmayi kabul etmene gercekten sasirdim. Hem de uzulmussun, zor anlar yasamissin. Keske hic gitmeseydin...

    YanıtlaSil
  43. Öncelikle bu Japon televizyonculuğunun ilk vukatı değil. Daha önce de "Umut Kapısı: Türkiye ve Kürtler – İki Düşünce” ismiyle NHK kanalında bir belgesel yayınlandı ve bu belgeselle PKK propagandası yapıldı. Daha sonra konsolosluğun ve oradaki Türk vatandaşların girişimiyle programın tekrarı yayınlanmadı ve dvd dağıtımı yapılmadı.

    http://www.japonya.org/haberler/nhk-geri-adim-atti
    http://www.japonya.org/koseyazilari/dunya_uygarliklar_semineri_nhk_pkk_naito_masanori

    Sizin anlatttığınıza göre Japon televizyoncuları yine aynı şeyi yapmış. Sizleri de resmen bunu doğrulamak için çağırmış.

    "Olmayan şeyler gösterilseydi yani videolarda rol yapılmış olsaydı çekip gidilebilirdi ama ne yazık ki olmayan şeyler değildi."

    demişsiniz ama ben hiçbir Türk vatandaşıyla evli Japon'un Türkiye'de veya Japonya'da böyle bir muameleye maruz kaldığını sanmıyorum. Haksızlığa,şiddete maruz kalmış olsa bile buna boyun eğmez ve sessiz kalmaz. Kimse kimseye muhtaç değil sonuçta. Hak-hukuk var. Japonya'da çok rahat boşanabilir ve üstüne üstlük yaptırımlar uygulayabilir. Türkiye'ye gelince ben hiç eşinden şiddet gören, ezilen Japon haberi duymadım. Olan, okutulmayan, maddi gibi olmayan Türk kadınlarına oluyor. Anlattıklarınıza bakınca bu program ve anlatılan Türk imajı tamamiyle yazılıp-çizilmiş bir senaryo gibi gözüküyor. Tabi görmeden bir şey diyemeyiz. Eğer yayınlanacak olan bu programı kaydedip paylaşırsanız herkes görür kimin doğru kimin yanlış olduğunu.

    Bugün Türkiye'de bir Japonla evlilik yapmış birçok kişi var. Bu kişilerle iletişime geçilip çok sesli bir program yapılabilirdi. Uzun süredir Türkiye'de yaşayan Ayumi Takano var. Kendisinden bilgi alınabilirdi. Hemen şuan bile Türkiyeyi ve Türkleri tanıtan örnekler verebilirim:

    Türk bir bayanla evli idi. Yakın zamanda vefat etti. Tatsuya Yamamoto

    1)http://www.dailymotion.com/video/xe65zi_misafir-yerliler-bolum-3-1-tatsuya_creation
    2)http://www.dailymotion.com/video/xe66aj_misafir-yerliler-bolum-3-2-tatsuya_creation
    3)http://www.dailymotion.com/video/xe66hw_misafir-yerliler-bolum-3-3-tatsuya_creation

    Türkiyeyi tanıtan bi belgesel

    http://www.youtube.com/watch?v=Ui7I0lncIw8

    Bunlarla beraber Japonya'da kuruculuğunu Japon üniversite öğrencilerinin yaptığı, Türkiyeyi tanıtan okul dernekleri var. Ayrıca birçok Japon'un da içerisinde bulunduğu Türk öğrenci derneği var. Buralardan da bilgi alınabilirdi.

    YanıtlaSil
  44. Bahsettiğiniz Japonya'daki Türkler ve Nagoya'daki Türkler konusuna gelince; bu konuda bazı sıkıntılar var. Bu sorunlar gelişmiş her ülkede yaşanıyor. Amerika'da, AB ülkelerinde hery yerde. Bugün ülkemiz Türkiye'de bile kurulan Suriyelilerin barındığı çadırlarla aynı sıkıntı çok küçük de olsa baş göstermeye başladı. Ama bunları komple tek bir millete mal etmek yanlış. Bütün Türk toplumuna mal etmek çok büyük bir hata. Bu hatayı yapanlar önce oturup, kendileri bi düşünmeli.

    1. kişi kötü şeyler yapmış ve Türk.
    Ama bu 2. Türkün de aynı şeyleri yapıcağı anlamına gelmiyor.

    Japonya'da suça karışan Türklerin yanıda, Japonya'da Türk pasaportuyla bulunup suça karışan ve yalan beyanda bulunarak Japonya'ya iltica eden sığınma hakkı almaya çalışan Kürtlerin sayısı da az değil. Bu da dikkat edilmesi gereken bir nokta. Sonuçta suç kayıtlarına geçen Türk pasaportu oluyor.

    Tüm bunlardan sonra Japon toplumuna gelirsek, kendilerini sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterip başka milletler üzerine yalan yanlış yorum yapmalarına şaşırıyorum.

    Örneğin uzun yıllar bir Japonla evli kalmış Günseli Sato'nun yaşadıkları:
    http://www.hthayat.com/kadinca-hayat/roportajlar/haber/1003213-gunseli-kato-turkiyede-daha-bosanmadim

    Japon bayana mini etek giydipi yürütme mevzsuna gelince; bu konuda kendilerinin ne olduğunu unutmuşlar sanırım.
    Japonya'da belirli saatlerde sadece kadınların binebildiği tren vagonları vardır. Japonlar fordçuluğu yani kadınları trende taciz etmeyi abarttığı için bu uygulama mevcut. Hiçbir Avrupa ülkesinde ve Amerika'da bu uygulamayı göremezsiniz. DÜnyada uygulayan diğer ülkeler Mısır, İran, Dubai, Endonezya, Malezya, Meksika ve Tayvan.

    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ea/WomensCar_KeioLine.jpg/800px-WomensCar_KeioLine.jpg

    Japon porno endüstrisi ABD ile bilrikte dünyanın en büyük porno endüstrisidir. Ve gerçekten iğrenç türleri vardır.

    Diyelim onların yaptığı gibi saçma bir genellemeyi biz de yaptık. Bugün Asya kıtasında Japonları seven yoktur. Çinliler, Koreliler pek sevmez. Birçok Çin ve Kore filmine de bu durum yansımıştır.

    Böyle de davranarak hiçbir yere varılmaz...

    Kısaca her şey ortada. Bugünkü dünyada hiçbir şey gizli-saklı değil. Artık internet gibi büyük bir nimet var. Japonlar göstermek istedikleri gibi göstermiş olabilir. Bu onların art niyetini gösterir. Siz de program yayınlanınca bizlerle paylaşıp, doğrusunu gösterebilirsiniz.

    Son olarak yabancıların gözünden Türkiye'yi anlatan bir video paylaşayayım. Eğer çıkar peşinde değilseniz ve samimiyseniz gerçekleri görüp-gösterebiliyorsunuz. Bakınız:

    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/89667/rus-genclerin-gozunden-istanbul

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok güzel anlatmışsınız tebrik ederim

      Sil
    2. Japonlar dünyanınn eeen kötü milleti olsa ne olur? ne olur çok merak ediyorum ? bunun bize ne yararı var? ohh biz kötüyüz sende kötüsün diye rahatlamamız mı lazım? mart ayında sadece bu geçtigimiz ayda 25 kadın öldürüldü japonyada 150 tane kadın öldürülseydi bu kadar canımız yanarmıydı yanmazdı önemli olan milletin ne oldugu degil bizim n oldugumuz türklerin başına ne geldiyse zaten bu yüzden geldi aman o ne dedi bana aman bu ne dedi bana orda türkler hırsız dememişler pis dememişler,ahlaksızlar,kumarbazlar hainler ırkçılar dememişler hepimizin bildigi ama birileri yüzümüze söyleyince dellendiğimiz şeyleri demişler bunu yukardaki yorumları okuyunca bir kez daha anladım çoğu programın dogru oldugunu böyle oldugunu söylemiş tecavüzde avrupa ikiniciyiz türk kadınları o kadar namuslu ki bütün internetde türk erkekleri türk kızlarına sırf slav kızlara benzemeiği için nefret kusuyor bir girin sözlüklere türk kızı yazın neler okucaksınız bu ülkede çok az erkek ev işine yardım ediyor bazılarının eşi edebilir ama istisnalar kaideyi bozmaz bu bir gerçek elimize bir mikrofon alsak sorsak kaç kişi bulabiliriz daha 20 yıla kadar kız çocuklarını okutmuyorduk benim annem teyzem arkadaşlarımın annesi ortaokula giden hiç yok ve ben istanbulun göbeginde oturuyorum hergün haberlerde kadın cinayetleri görmekten sıkıldım hemde artık teker teker degil 2şer 2şer daha geçen gün belki sergülün haberi yoktur boşanmak isteyen karısının dişlerini kerpetenle söktü kadın hastanede ve adam serbest.Sergülü çoook zor durumda bıraktım ama aglıyarak okudum bu yazıyı o kadar doldum ki o dediklerinin hepsi gerçek ki ve malesef benim gibi bir sürü kişi bunları yaşıyor yoksa ayda 25 kadını gelipde japonlar öldürmüyor bir yılda 280 -300 kadın öldürülmü ya katliam bu başka hiç birşey degil kendi yaşadıgım örneklerde çok olmasına ragmen çevredede çok gördüm zaten haberlerde veriyor her akşam amcam sırf yengem ondan izinsiz tuvalete gitti diye piknikte o kadar kötü dövdü ki öldü zannettiler resmen kadını diriltmeye çalıştılar garip bayılmış sadece ailesi gitse almaz kendi iş bulmaya kalksa hem meslegi yok hemde tek başına yaşamak bir kadınsan ve mesleğin yoksa çok zor zaten amcam da bırakmaz al sana kadın cinayeti acayip zor durumda bıraktım sergülü ama üst üste yorumlar yazarak ama benim kızdıgım nokta japonlar harika süper demiyorum banane japonlardan benim kızdıgım insanların bizde şiddet varsa onlardada şu var demeleri bir kerede elimizi başımıza koyup ya biz ne yapıyoruz nereye gidiyoruz nasıl bu hale geldik dememeleri Allahtan istatistikler ve haber bültenleri var yoksa ölen kadın şiddete ugruyan kadınları sırf yabancı ülkeler bize laf atmasın diye üstünü örter ölmemiş gibi hiçmiş gibi çöpmüş gibi görmezden gelirdik sevgiler sergül...(kusura bakma uzun oldu istersen yayınlama zor durumda kalma benim için)

      Sil
    3. bende tam sizin gibi dusunuyorum bizene baskalarindan. ohhh ne guzel baska yerlerde de kadinlar dayaktan olduruluyo diye sevincek duruma geldik. ayrica sunuda belirtmek isterim dunyada kadina karsi cinsel siddet istatistiklerine baktigimizda Turkiye'nin durumu fena diil gibi dursada gercek cok farkli.

      mesela avrupada da kadina karsi islenen cinsel suc orani hayli fazla ama orda kadinlar cok rahat sikayetci olabiliyolar. mesela Ingiltere'de bi kadin cikip "dun gece cok sarhostum, hayir diyemedim, zorla sevistik." die sikayetci olabilir. yada Isvec'te Julian Assange'in icinde bulundugu durum gibi kondom kullanmadan sex tecavuz sayilir. Turkiye'de ise yillarca oz babasinin tecavuzlerine sesini cikaramayan kizlar var....

      kendimizi baskalariyla kiyaslamak dediginiz gibi zaten sacma ama illa kiyasliycaksakta gercekci olmaliyiz

      Sil
    4. Çok doğru, amaç reyting ve sansasyon yaratmak... Ayrıca kendimizi anlatmak zorunda değiliz kimseye, beğenmeyen gelmesin çil yavrusu gibi geliyorlar!

      Sil
  45. Benim çevremdeki erkekler hiçbir zaman öyle olmadı. Diğerlerinin öyle olmasında da medyanın etkisi olduğunu düşünüyorum. Bir erkek eşine veya ailesinden bir kadına kötü muamele ettiğinde bu durumun olmaması gerektiği, ayıplanması gerektiği vurgulanmak yerine hep olağan şeyler olduğu daha çok vurgulanıyor. Belki de bu yüzden artık utanıp, çekinip yapamayacakları şeyleri yapmaya başlıyorlar. Tabi ailelerin de büyük önemi var. Bir de misafir geldiğinde kalabalıksa gelen misafirlerin arasındaki kadınlar da hizmet eder ve tek kadının üzerine yıkılmaz hiçbir zaman. Abimin arkadaşları geldiğinde (genelde kalabalık olurlar) annemle ben çay vs götürdüğümüzde hemen elimizden alırlar tepsiyi diğerlerine onlar tutar. Bir de biliyorum ki kendinden emin, nerde nasıl davranacağını bilen hiçbir kadına Türk erkeği kıskansa bile abartılı davranışta bulunmaz, kıyafeine karışmaz. Bizim sorunumuz olması gerekeni yeterince vurgulamıyor olmamız. Herkesi fazlasıyla olduğu gibi kabullenip seviyoruz. Doğru davranmayan insanları ne kadar yakınımız olursa olsun dışlamayı ve hatalarından ders almasını sağlamayı öğrenmeliyiz. Benim için çok kolay böyle konuşmak çünkü yaşadığım ailede kız çocukları erkeklerden daha kıymetlidir. Şöyle söyleyeyim evlatlar arasında ayrım hiç olmaz ama kız çocukları daha vefalı olduğu söylenip övülür hatta söz sahibidir fazlasıyla sözü dinlenir.

    YanıtlaSil
  46. ben 4 yildir Londra'da yasiyorum ve su zamana kadar her milletten insan tanidim. maalesef Turk ve dier orta dogu'lu erkeklerin cogu firsat bulduklarinda kadinlari taciz etmekten cekinmezler. arada istisnalar olabilir ama cogunluk boyle iste. acikca soylemeselerde adamlarin ulkelerine Turk'leri sokmak istememelerinin temel nedenide bu. ustelik cinsel taciz agir bi suc oldugu icin avrupa'da daha uslu durmak zorunda kaliyolar. asil Turkiye'ye tatile giden kadin arkadaslarimdan oyle seyler duyuyorumki dinlerken utancimdan yerin dibine girdigim olmustur.

    ne yazık ki sapik Turk erkeklerini savunmak gene Turk kadinlarina dusuyo

    YanıtlaSil
  47. Söylediğiniz çok doğru bireysel düşünmemek gerek bence de. Benim bir hocam gençliğinde 1 yıl japonya'da kalmış. O dönem eşi ve çocuğu da yanındaymış. Bir yere giderken ya çantayı ya çocuğu taşırmış. Hocanın arkadaşı japon akademisyen bir gün hocayı bir kenara çekip "sen neden böyle yapıyosun?" demiş. Tabii hoca anlamamış ne demek istediğini. "Burda böyle işleri kadınlar yapar, eğer devam edersen seninle arkadaşlığımı bitiririm" demiş. Hoca da "bizde de böyle olur birbirimize yardım ederiz" demiş ve tartışma başlamış. Arkadaşlık orada bitmiş. Bana bu olay Japonlar bizden beter diye başlanıp anlatıldı. Bunu oradaki akademisyen olan bir Japon bizim burada bu işleri kadınlar yapar diyerek anlatınca pek iyi bir izlenim olmuyo malesef. Bu durum dünyaki bütün ülkeler için geçerli. Genelleme yapmak yanlış tabii ki ama ülkenizi de temsil ettiğiniz bir gerçek. Keşke herkes sizin gibi düşünebilse.

    YanıtlaSil
  48. Herkesin gözü önünde düşürüldüğünüz durum hiç de hoş değil.Yıllardır zarif (!) ve narin (!) olduğunu iddia eden Japonlarda da değişmiş demek ki...Ama herşeye rağmen (en azından sağlığın için) bu konuda Fransızlar gibi durman gerektiğini düşünüyorum.Yıllardır hatta tarih boyunca dünya bize hep barbar demiş durmuş.Onların atalarının çocuklarına öğrettiklerini bizim yıkmamız biraz zor.Ama ispatlamak zorunda değiliz.Değilsiniz de.Niye moralini bozasın ki.Orda bulunan o kaba sığırlar (ay çok özür dilerim cidden sinir oldum) seni "SEN" olarak değerlendirdi mi?Orda Türk olan sensin.Alman ya da İsveçlinin anlattığıyla değerlendirmemeliydiler.Çok narin,zarif ve aşırı insancıl birisin.Bence o program için gerekli girişimler yapmak istersen yapabilirsin ama koskoca milletin durumunu da o narin omuzlarına alma bence.Hepsini sen düzeltemezsin.Anlatamazsın.Yorulursun.Yorarlar da...Yani hassas olmak güzel evet ama kendini yıpratacak kadar da değil.Zaten kusura bakmasın ama eğer çok düşünceli olsalardı sen orda 5 yılı aşkın süredir yaşıyosun sana ve eşine bakıp anlamaları gerekirdi.Kendine iyi bak Allaha emanet ol.Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merak etmeyin kimsenin cocuklarina kusaktan kusaga turklerin ne kadar barbar olduklarini ogrettigi yok. hatta cogu kisi turk'lerin bir zamanlar dunyayi yonettigini bile bilmiyo. turk'lere karsi on yargili olmalarinin sebebi ulkelerindeki turk gocmenlerinin davranislari yada turkiye'ye tatile geldiklerinde yasadiklari. ayrica zaten hic bi topluluk "otekini" sevmez. katalanlar ispanyollari sevmez, cekler polonyalilari, protestanlar katolikleri.... yani demek istedigim butun dunya oturup turk'leri nasil kotuleyebiliriz diye dusunmuyo!

      bu sacma sapan programi evde karisini doven, hizmetci gibi kullanan biri izlese oda kizar. vayy efendim bizi nasil bole gosterirler diye. madem baskalarinin bizimle ilgili ne dusundugunu bu kadar onemsiyoruz o zaman donup kendimize bakalim once. her hosumuza gitmeyen durumda tarihe siginmak sadece kendimizi kandirmak olur. zira cogu ulkede insanlar birakin dunya tarihini kendi ulkelerinin tarihini bile bilmiyo. sadece biz tarihimizle gurur duydugumuz icin bu kadar iyi biliyoruz!

      Sil
  49. yanlış birşey yok bunda toplumun %85'i böyle yaşıyor kadınlar mal erkeklerde mal sahibi gibi bunun nedeni de gene kadınlar yani biz
    birde toplumda kimsenin kimseye kafan niye kapalı niye çarşaf giyiyorsun dediği yok tam aksine birinin kazara veya bilerek bir yeri görünse ya da giydiği birşey biraz kısa veya askılı olsa başlıyor dedikodu kazanı (en azından karadenizde böyle) isteyen istediğini giyer kimsenin kimseye neden bunu giydin demeye hakkı yoktur rahatsız ediyorsa bakmazsın olur biter

    YanıtlaSil
  50. Hiçkimse adına üzülmüyorum tabi sevinmediğimde aşikar....Neden mi...Sen elinden geleni yapmışsın Sergül.Bir kere aklı başında olan herkes bilirki her ülkenin,bölgenin,yörenin iyisi de vardır kötüsü de...Kalkıp bir milleti baştan aşağı karalamak çok çirkin.Japon erkeklerini de eşlerine çok kötü davranan adamlar olarak anlatır herkes ama gördüğün kadarıyla senin evinde böyle bir durum yok...Hiç yoshi bu anlatılanlar gibi mi?Hayır.Sadece kendi toplumlarımızın gelenekleri ve görüşleriyle yetişmişliğimiz var.

    Dünyanın en fazla seri katilleri,en ırkçı davranışlarıda Avrupa ve Amerika'da görülüyor...Şimdi bu koca Amerika ve Avrupa'daki insanları katil ve ırkçı mı yapar?Veya onlarda da sapıklar var.Bu onların hepsini sapık mı yapar?

    Özet olarak...1)kimi nasıl görmek istersen öyle görürsün,karşındaki ne yaparsa yapsın....
    2) Bir insan, oğlunu veya kızını nasıl yetiştirirse o çocuktan da anca o olur..istisnalar hariç tabi...

    Geçen gördüğüm birşeyi aktarayım sana.Minibüsteyim.Ufak bir kız çocuğu dışarıdakiler hakkında annesine birşeyler anlatıyor...Öyle sesli konuşuyorki ama...Herneyse...Diyalog aynen şu...

    kız: Aaaa anne (bağıra bağıra ) bak karı motorsiklete biniyooo....Karılar motorsiklete binermi ki yaaa....Binmeeeez...

    (Anneden ses yok)

    Kız :Anneee yaaa baksana...tövbe tövbeee bak bak bindi motorsiklete karı...

    Bu çocuk en fazla 4 yaşında bu arada.Arkadan bir kadının sesini duydum sonra.Ayaktaydı ve kıza yüzü dönüktü.

    Aynen şunu söyledi...''Birincisi karı değil kadın denir.Kadınlara karı demek ayıptır.dedi...Sonra ufak bi sohbet açıp kaynaştı küçük kızla.Sonrada dediki.dışarıda minibüsteyken çok fazla sesli konuşulmaz amcalar teyzeler rahatsız olabilir.kısık sesle konuşalım olurmu beraber.Ayrıca kadınlarda motorsiklete biner.Kadınlar nasıl araba kullanıyorsa onuda sürebilir.Sende büyüyünce sende kullanırsın belki'' gibi bişiler söyledi....Kızda dediklerine uydu.

    Heralde bişi dememe gerek kalmamıştır...İki kadının bir çocuğa farklı yaklaşımı ve öğretileri....Bunları konuşurken annesi hiç sesini çıkarmadı...Şimdi kabahat kimde acaba?...Kendini yetiştirmeye üşenip dar görüşüyle ve bildikleriyle anneliği sadece doğurmaktan ibaret gören kadında mı....O kadını da yetiştiren annesinde mi....Yoksa orada araya giren kadın kadar her zaman cesaret edip doğrusunu söylemeyen ,anlatmayan ,göstermeyen bizlerde mi....?

    Yurtdışında...özellikle Almanya'da yıllardır insanları tabiri caizse güdmeye çalışıyorlar.Neden yıllardır adapte etmeye çalışmadılar?Çünkü zaten ülkelerinde de istemiyorlar ve kendilerine kaynaşsın da istemiyorlar bence...Ya orada yaşayıp Türkiye'dekilerden bile daha dar görüşlü yaşamaya çalışan ve ortayı bile bulmayanlar?

    Japonya'nın yarısı bizi kötü mü bilecek....Çok da umrumuzdaydı.Muhtemeldirki bizde seni takip etmesek bizde orayı kötü bilecektik...

    Onlar daha burunlarının dibindeki şeyleri görmemişler Sergül...Sen bir Türksün ve Yoshi bir Japon....
    Birbirlerinizin ülkelerindeki şeyleri görmüş,duymuş ama ona rağmen birbirinizle evli olabilmişsiniz...Çünkü siz birbirinizi bilirsiniz...Herkes bu kadar kötü olsa birbirinizle evlenir miydiniz....

    YanıtlaSil
  51. Sana bu kadar yazdım bari bunu da yazayım.Ben seni ilk takip etmeye başladığımda ilk şaşırdığım Yoshi'nin yemek yapmasıydı...Çünkü Japonlar içinde türk erkekleri için ne söyleniyorsa aynısı söyleniyor burda.İşte hiç ilgilenmezler gözünün önünde ağlarsın umursamazlar falan...Yemekti bilmemneydi kadın ilgilenir...

    Bişeyi farkettin mi :) Ağlama mevzusu.Sen anlattığın gün anladım...Bu onların aslında kendince bi saygısı.Yalnız kalmak ister belki düşüncesiymiş.Yani özünde odunluk yokmuş :)) söylemişsin halletmişsiniz...

    Keşke hiç yormasaymışsın kendini ve güzel atasözümüzü söyleseymişsin...

    anlayana sivrisinek saaaaz...anlamayana davul zurna az....anlamak ve anlatmak isteyenler zaten birbirlerini bir şekilde buluyorlar...gerisi boş insanlar ki bizden uzak ola...

    Dolayısı ile nerede ne haberin çıkar bilmem.Geldim...sayfandayım...seni dinledim...elinden geleni yapmışsın.Anlamayanlara üzülme biz varız. :)

    Çabuk iyileş bu bir emirdir :) moralini yüksek tut lütfen.

    YanıtlaSil
  52. Programın yapımcıları yönlendirme yapmış olabilirler mi acaba ?
    Hakikaten uç örnekler; eşine yardım etmeyen erkek bugünün şartlarında düşünemiyorum kaldı ki yabancı geline misafir de yardım eder

    YanıtlaSil
  53. Ayyy ne buyuk. bir rezillikOncelikle bizim ulkemizdeki erkeklerin misafirperverligin onlarin ulkesindeki erkeklerin 1000 de 1 inde bile yoktur.Ve kadinlarimizin busekilde hizmetci olmasina cok kizdim.Peygamber efendimiz HZ.Muhammed (s.a.v).in ummetiyiz biz o da misafir perverdi
    Misafirlerinin rahat etmesi icin gece uyumazdi bile...

    Ama bizim bu ozelligimizi o sekilde karsiliyor ve dusunuyorlarsa Allah akil fikir versin onlara...

    YanıtlaSil
  54. Ayyy ne buyuk. bir rezillikOncelikle bizim ulkemizdeki erkeklerin misafirperverligin onlarin ulkesindeki erkeklerin 1000 de 1 inde bile yoktur.Ve kadinlarimizin busekilde hizmetci olmasina cok kizdim.Peygamber efendimiz HZ.Muhammed (s.a.v).in ummetiyiz biz o da misafir perverdi
    Misafirlerinin rahat etmesi icin gece uyumazdi bile...

    Ama bizim bu ozelligimizi o sekilde karsiliyor ve dusunuyorlarsa Allah akil fikir versin onlara...

    YanıtlaSil
  55. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  56. Naçizane pek çok ülkede uzunca zaman geçirmiş biri olarak diyebilirim ki bizim ülkemiz kadına eziyet etmede zirveye oynayan bir ülke. Erkeğin elinin kiridir ve türevi zırvalarla kadınlara midesizliği salık veren başka ülke nadir (ancak işte kültürel olarak benzer ülkelerde var aynı kafa yapısı). Aşırı kıskançlık, sen kadınsın, ona göre davran, erkektir yapar, kızlık zarına verilen önem vs. Hele ki kadına şiddetten bahsetmeme bile gerek yok, Türkiye en tepede.

    Bir de son dönemde Türk hanımları yabancı hanımlarla kıyaslayıp (görsel olarak), kendi memleketinin kadınını aşağılayan tipler hızla türedi. Kendi genlerini taşıyan kızlarla bu kadar uğraşmaları cidden trajikomik. Bir Türk hanım Türk erkeğini yabancı erkeklerle kıyaslasa günah keçisi ilan edilir.

    Elbette bizim ülkemizde de efendi ve merhametli erkekler de var ama sayıları gaddar ve sapık erkeklerimizin sayısının yanında solda sıfır kalır.

    Dünyada hiçbir yer cennet değil ama cidden Türkiye kadına eziyette tepelerde. Keşke böyle olmasaydı ama ne yazık ki böyle.

    YanıtlaSil
  57. İzledim videoyu. üzüldüğün şeye bak. insanlar bir şeye kendi bulundukları açıdan bakarlar ve bu hiç bir zaman gerçekle aynı değildir. Türkiyede de en sapık tv programlarının Japon tv programları olduğu görüşü var. Dünyada eşi benzeri olmayan sapık tv Showlarını türkiyede göremezsiniz o yüzden insanlar, yarı çıplak biri geçince ona bakarlar dersin lafı koyarsın. Bunlar üzülecek şeyler değil, videoyuda çok yanlı veya abartılı yapmışlar ilgi çeksin diye. O ortamlara fazla takılma bence. Allah bizim insanlarımıza da en kısa zamanda güzel ahlak versin.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül