30 Aralık 2012 Pazar

Türkiye'de Yapmış Olduğum Kozmetik Alışverişi

 Türkiye'ye geldiğimde bir de kozmetik alışverişi yaptım.Annemle,ablamla alışveriş yapmanın zevkini yaşadık.Anne bu nasıl olmuş,Seray sence bu renk bana gitti mi tarzında alışveriş yapmak ruhuma iyi geldi.
Öncelikle Sephora'ya gittik.Aslında Benefit fondöten sormaya girip bir dolu şey alıp çıktık Zeynep Hanım sayesinde.
Aldıklarımı madde madde yazmam gerekirse

-Clinique even better (05 neutral) Bloglarda ve videolarda çok karşılaştığım bir fondötendi.Bu yüzden merak ettiğim bir üründü ama aklımdaki değildi.Günlük fondöten kullanan biri değilim ama arada kullanmalık ihtiyacım vardı.Aldığımdan beri birkaç kez kullandım ve şimdilik sevdim.

-Clinique airbrush concealer (02 medium) Bu ürünü aldığımdan beri her makyaj yaptığımda kullanıyorum.Açıkçası düzenli kullandığım ilk kapatıcı olduğundan hakkında ne desem bilmiyorum.Ama hem göz altı kapatıcısı hem de zaman zaman sivilce izlerimde kullanıyorum.Sevdim yani bu ürünü de.

Sephora'nın hediyeleri

-Clinique airbrush concealer (04 neutral fair) Bu kapatıcıyı benim aldığımdan daha açık bir renk.Cildimle çok uyumsuz değil.Ama daha çok gözlük kullandığım günlerde göz altıma kullanıyorum.

-Sephora Douche Wash (Chocolat Praline) Henüz kullanmadım bu duş jelini ama en kısa zamanda kullanacağımdır.

-Clinique Chubby Stick (04 Mega Melon) Chubby Stickleri çok merak ediyordum ama elimdeki lip balm bolluğundan dolayı uzak duruyordum.Hatta yazın hem Douglas'ta hem de havaalanında elime alıp alıp bırakmıştım.Bu sebeple hediye edildiğinde çok sevindim hem de şansıma istediğim renk çıktı.Güzel bir ürün ama çok farklı bulmadım elimdeki ürünlerden.Biterse bilemiyorum alır mıyım bir daha.




 Türkiye'ye gelirken havaalanında bolca vaktim olduğundan rahat rahat alışveriş yapabilme şansım oldu.Gözaltı kremi ve yoğun nemlendirici krem almak vardı aklımda.Şansıma Clarins standı vardı.Görevli sayesinde rahat bir alışveriş yaptım.Ve bir de elimde Clarins almak istediklerim listesi oluştu.

-Clarins Baume Contour des Yeux Eye Contour Balm
Bu ürünü sıkça Youtube videolarında görüyordum.27 yaşıma kadar hiç gözaltı kremi kullanmadığım için birden ağır bir ürün ile başlamak istemedim.Bu ürün sanırım genç yaşlara öneriliyor.Aldığımdan beri düzenli olmasa da kullanıyorum.Düzenli kullanınca işe yarayacağını düşünüyorum.

Göz kremini aldığım için görevli bana göz makyajı temizleyici hediye etti.

-Clarins Lotion Douce Demaquillante -Gentle Eye Make-Up Remover Lotion
Henüz 1 kere kullandım.Ve kullandığımda biraz gözümü yakmıştı.Bakalım ürün bitince ne düşüneceğim.


Elizabeth Arden Eight Hour Cream'i Youtube videolarında bolca duyuyordum.Evet Youtube'da video izlemeye bayılıyorum.Özellikle uzun uçuşlarda kullananlar da vardı.Türkiye-Japonya arası en az 10-12 saat sürdüğü için cildim çok kuruyordu.Bu sebeple bu uçuştan önce bu kremi almaya kararlıydım.Duty Free'de bu 3'lü seti görünce hemen satın aldım.

-Elizabeth Arden Eight Hour Cream-Intensive Moisturizing Hand Treatment
Güzel bir krem ama herhangi bir el kreminden çok farklı gelmedi bana.

-Elizabeth Arden Eight Hour Cream-Instensive Daily Moisturizer (for face)
Bu kremi gündüz kremim olarak kullanıyorum.Ve bunu da sevdim.İçerisinde Spf 15 var.Bu sebeple de seviyorum.Biterse alabileceğim bir ürün.

-Elizabeth Arden Eight Hour Cream-Skin Protectant
İşte buna bayılıyorum.Zaten üzerine yazı da yazmıştım.O yazıdan sonra alanlar,kullanmaya başlayanlar oldu mu çok merak ediyorum.
Yazısını okumak için buraya tık tık


Ve son olarak Bu Yaka alışveriş merkezindeki Gratis'ten aldığım ürünler var.The Balm ve Essence markasını çok merak ediyordum.Bu sebeple bir şeyler aldım.

The Balm

-Balm Shelter Tinted Moisturizer (light/medium)
Bu ürünü aldığım günden beri hemen hemen her gün kullanıyorum ve bayılıyorum.Çok kapatıcı değil ama bana yetiyor.Rahatsız eden bir iz olursa da kapatıcı kullanıyorum.Cildimdeki varla yok arası duruşuna bayılıyorum.Nemlendirmesi de benim için yeterli.Biterse (ki bitmesin) alacağım büyük ihtimalle.

-Hot Mama
Bu allığı Nars'ın Orgasm'ına benzetiyorlar diye hatırlıyorum.Ben tamamen meraktan aldım ve aldığımdan beri sadece bu allığı kullandım dersem yalan olmaz.Bendeki duruşunu sevdim.

Ürünün fotoğraflarını ve ciltte duruşunu sevgili Başak'ın bloğuna bakın derim ben.Onun bloğunu ve ürünleri anlatışını çok seviyorum.

Hot Mama yorumu için buraya tık tık

-Bahama Mama
Bu ürünü de sırf meraktan aldım.Aslında bir bronzer'a ihtiyacım yoktu.Türkiye'de bulunduğum dönem mat olması sebebi ile göz farı olarak kullandım genelde.Ve memnun kaldım.

Başak'ın Bahama Mama yorumu için buraya tık tık

Essence

-Eyebrow designer (02 brown -04 blonde)
Bu  kaş kalemleri indirimde 2 küsür liraya geliyordu.Sadece merakımdan aldım.Ve iyi ki almışım.Belirgin kaşlar istediğimde koyu rengini daha hafif kaşlar istediğimde açık rengini kullanıyorum.Ama üzerine mutlaka kaş maskaramı sürüyorum.Fiyat/performans açısından beni çok tatmin ettiler.

-i love extreme volume maskara
Bu rimel çok övülüyordu ve ben de denemek istedim.Ben de sevenlerden oldum.Hiçbir sorun yaşamadım ve aldığımdan beri severek kullanıyorum.

-Sally Hansen Xtreme Wear (420 Pasific Blue)

Ah bu ojeye kavuşmayı ne çok bekledim.İlk olarak Youtube'da Dulce Candy' de görüp bayılmıştım.Sonra Türklerden Lily Elen'de görüp yine aklıma düşmüştü.Japonya'da Sally Hansen ojeleri olmadığı için kavuşamıyordum.Derken Gratis'te karşımda bulunca hemen attım sepete.Tırnakta duruşu çok güzel.Bence tam bir baharlık ve yazlık bir oje.

Ohhh buraya kadar geldiniz mi?Bütün bunları anlattığım bir de video var aslında :) Video izleyemeyenler için yazdım tüm bunları.İyi seyirler :)



5 yorum:

  1. Sergül'cüm, çok sürpriz oldu adımı görmek, çok mutlu oldum; ne tatlısın, teşekkür ederim! Bende okuyup da aldıklarından memnun kalmana da ayrıca sevindim! Bahama Mama'yı umarım bir gün kontür için de dener ve seversin :) Bu arada, videoda gördüğüm kadarıyla da, BalmShelter ve Hot Mama sana çook yakışmış, güle güle kullan.

    Clinique air brush'ı ben çok uzun seneler kullandım; aslında çok ama çok severim. Fakat, gramajına göre fiyatı bana çok geliyor; her gün makyaj yaptığım için 2-3 ayda bitiveriyor :/ Bu yüzden artık tercih edemiyorum; ama güzel bir ürün.

    Elizabeth Arden'in 8-hr-cream'ini çooook merak etmeye başladım. Muhtemelen bir denk geldiğinde alacağım :)

    Hepsini güle güle, iyi günlerde kullan. Kocaman sevgiler ve şimdiden mutlu yıllar!!!!

    Başak :)

    YanıtlaSil
  2. EA 8 Hour serisine annemle bayılırdık ^^
    Hepsini güle güle kullan ablacımmm :)

    YanıtlaSil
  3. Hot Mama allık bende fazla ışıltılı durduğu için pek kullanmıyorum kenarda duruyo açıkcası, sephora'nın çikolatalı duş jelini bende bi ara kullandım ve her kullandığımda enfes kokusundan dolayı ağzımada sıkmak istedim :) Benefit kaş kalemine geçen hafta 62-tl ödedim, keşke önce bu essence kalemlerinden haberim olsaydı :)

    YanıtlaSil
  4. İstanbul ' da ki Bu Yaka alışveriş merkezi mı ? orasına bana çok yakın

    YanıtlaSil
  5. selam bayıldım yazılarınız ben de bloğuma bekliyorum http://rnkync.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül