30 Aralık 2012 Pazar

Japonlar İçin Yoğurt



 Japonlar için yoğurt tatlı demektir.Sade yoğurdu pek tercih etmezler.Hele bizim gibi yemeğin yanında hayal bile edemiyorlar.Ayranın içine şeker ekleyen bir müşterimiz olmuştu.Midem bulanarak izlemiştim onu.Çünkü şekere ve yoğurda ayrı ayrı bayılan ben ikisi bir arada nefret ediyorum :(

Yukarıda görülen yoğurdu küçük marketlerde bulamıyorsunuz.Bunun yarısı kadar olanı ve şekerli olanı satılıyor.Bu sade olan sadece büyük marketlerde var.Ama adamlar o kadar inanmışlarki yoğurdun sadece tatlı olarak tüketedildiğine bunun da içine şekeri eklemişler.Kapağı açtığınızda 1 paket şeker çıkıyor.

Bir de komik bir anımı anlatmak isterim.Yoshi beni ailesiyle tanışmaya götürdüğünde benden Türk yemeği yapmamı istediler.O zamanlar yemek yapmayı bilmediğim için yoğurtlama yapmıştım.(sebzeleri kızartıp üzerine ezilmiş yoğurt ekliyorsunuz) Anne ve baba birer çatal alıp bırakmışlardı.Üzülmemiştim de şaşırmıştım.Aylar sonra öğrenmiştim Japonların yoğurt ile ilişkisini ve gülmüştüm kendime :) Acemi gelin :p
Ama iyi insanlar oldukları için bana hiçbir şey söylemediler.Hala zaman zaman aklıma gelir ve gülerim.

İşte bir de video çektim.İyi seyirler.


13 yorum:

  1. Harikasınız gerçekten:) merakla okuyorum yazılarınızı:)

    YanıtlaSil
  2. aslinda bizde sekerli yogurt yiyoruz,geleneksel kanlica yogurdu pudra sekeri ile yeniliyor.cocuklugumdan beri kanlica ya yogurt yemege giderdik,tatli yogurt yerdik :)

    YanıtlaSil
  3. sanırım biz ve yunanlılar hariç her yerde böyle bir tatlı yoğurt durumu var.İngilterede yunan yoğurdu olarak satılıyordu da fazla hasretini çekmemiştim.yoğurtsuz nasıl yaşanır ya hayal bile edemiyorum:)bizi pastorize yoğut bile kesmiyor dün annemle süt alıp taze taze mayaladık gerçek yoğurt ayrı bişey.Buyur senide bekleriz İzmire:)

    YanıtlaSil
  4. Sergul iyi ki bu konuyu açtın bir komik anı da benden. Artvin Şavsat'a gittik Japon ekip ile bir baraj çalışması için. Öğlen oldu, zaten toplam kaç lokanta vardı ki o zamanlar. Girdik ve pide söyledik. Kimimiz Cola kimimiz ayran istedi. Japonlar da ayran istedi bize bakıp. Neyse pideler geldi. Yanında ayranı bardaktan içen Japon başlıyor yüzünü buruşturmaya. Sonunda içlerinden biri Cola ile ayranı karıştırdı ve hepsi aynı şekilde içip, kendilerini bu buluş için tebrik ettiler. Bize ne olduğuna gelince lokanta sahibi dahil öyle bakıp kaldık. Ama o ekipten sonra gelenler normal içtiler ayranı hatta son yıllarda gelenler dogrudan ayran sipariş edip bizi şaşırtıyordu. Acaba çalışıp mı geldiler son ekipler bilmem artık:))

    YanıtlaSil
  5. Merhaba;
    Şekerli yoğurt bizde de var. Ama o kadar yaygın değil. Mesela babamın amcası 87 yaşında ve her sabah kahvaltıda şekerli yoğurt yer. Büyük dedem (bu amcanın babası oluyor) 106 yaşında öldü. Ölmeden önceki son kavgası şekerli yoğurt yedirmedikleri içinmiş :) Bizde de bi Japonluk olmasın yahu. Şüpheye düştüm şimdi.

    YanıtlaSil
  6. ben de sevmem şekerli yogurtu :))

    YanıtlaSil
  7. şekerli yoğurt hımm bilemedim şimdi! nasıl olur acaba :))

    YanıtlaSil
  8. ayy kıyamam o an nekadar kötü olmuştur bir çatal alıp bıraktıklarında. amaaa o kızartmanın üstüne yoğurtta yenmezzmii yaa :))

    YanıtlaSil
  9. Çin'de de bu şekilde. Sade olarak aldığımız bile şekerli çıkıyor. Mantı yapalım dedik mundar oldu. :D

    YanıtlaSil
  10. Hollandalilar da aynen anlattigin moddalar, yogurt onlar icinde bir nevi tatli.Esim hala yogurtu neden yemeklerin yaninda servis ettigimizi anlamiyor.Yemegi bitirip oyle yiyor yogurdu.
    Bende burada 'karnemelk' denilen ingilizcesi "butter milk'' sute ayran muamelesi yapiyorum. Esimin midesi kalkiyor :)
    Adam gibi ayran yapsinlar canim onlarda
    Yeni yiliniz mutlu,saglikli bol bereketli olsun.
    Sevgiler Pinar

    YanıtlaSil
  11. Bazıları şekerli yoğurt yiyor ama ben hiç yemedim, tadı nasıldır bilmem gerçi yiyebileceğimi de zannetmiyorum ama neyse.

    YanıtlaSil
  12. Eve geldiğimde buzdolabında yoğurt vardı onu aldım. Bir kaşıkla güzelce yerken bir yandan da bilgisayarımın karşısına kuruldum. Yoğurt bittikten bir süre sonra skype de japon arkadaşım ile görüntülüğü muhabbete başladık. Yediğim yoğurt aklıma geldi ve ona. Japonya da yoğurt var mı dedim. Orada yoğurt seviliyor mu? Aldığım cevap süperdi :D Japonya da yoğurt var ama sadece çocuklar yer :D Skype karşısında kapak olmuş bir şekilde kala kaldım :D O an aklıma geldikçe gülüp duruyorum... ^^

    İstanbul da bir japon sanatçı cacığa zor alıştığını kardeşi geldiğinde hiç yiyemediğininden bahsetmişti.

    Ne diyeyim yoğurt sevilmez mi? :D

    YanıtlaSil
  13. Şöyle yoğurdu bol sarımsaklı bir mantı ikram etsen bence bayılacaklar. Üzerinede tereyağ.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül