25 Haziran 2011 Cumartesi

Sayfa 128


Önce kitap neyi seçmiş ona bakalım :) Kitap geçmişi seçmiş.Ben de okurken hemen geçmişi seçerdim dedim.Önce sevdiğim yazarlarla tanışabilme fırsatı geldi aklıma,sevdiğim kitapların ilk basımına sahip olabilme,bazı tarihsel anlara şahitlik edebilme falan...
Yoshi uyanınca o da aynı şeyi söyledi.Geçmiş dedi hemen.Onun çok sevdiği bir samuray var Nobunaga(doğru yazdım umarım) onunla tanışmak isterdim dedi.Atatürk ile arkadaş olmak isterdim dedi (bu noktada utandım ve çok mutlu oldum benim aklıma o söyledikten sonra geldi çünkü :(  )Önemli savaşlara katılmak isterdim dedi.
Sonra sizin yorumlarınız girdi devreye ve hızlı karar vermenin ne kadar tehlikeli olabileceğini gördüm.Sizin yorumlarınızla kafamdaki cevap biraz değişti,detaylandı diyelim.Öncelikle Yoshi de ben de gidip gelme olarak algıladık durumu sanırım hani şimdiki hayattan vazgeçme değil.

Sizlerin yorumu ile bir çok açıdan görme,düşünme şansım oldu.Bahar sayesinde anneliğin kararlarda nasıl baskın olabileceğini gördüm.Ben anne olmuş olsaydım cevabım ne olurdu acaba merak ettim.

Bir çoğu kişisel tarihine gidip bazı hataları telafi etmek,kaybedilenleri bugün ki aklı ile değerlendirmek istemiş.Ben hiç kişisel tarhime gitmeyi düşünmemiştim.Ama eğer mümkün olsaydı dedemle tanışmak isterdim.Ben doğduğum sene vefat etmiş.Ve geçmişimde telafi edeceğim bir yıl varsa o da 2003 yılını hayatımdan çıkarırdım.O yılı yaşamamak isterdim.Ama bir de şu var o yılı silersem hayatımdan şimdi ki ben olma ihtimalim yok gibi bir şey.Kafam karıştı benim :)

Anı seçen olmuş.Biz gidip gelmek olarak algıladığımız için hiç ihtimal dahilinde olmadı :)

Ve geleceği seçenler.Bana hiç cazip gelmiyor gelecek şıkkı.Belki ben öldükten sonrasına şöyle göz atmak isterdim.Arkada kalanlar ne yaptılar diye.Ama genel olarak gelecek çekici gelmiyor elindeki kitabın son sayfasını okumak gibi bir şey benim için.

Yorumları ile katkıda bulunan herkese çok teşekkür ederim.Sayesinizde görüşlerim değişti.Göremediğim açıları gördüm :)

3 yorum:

  1. Çok okumak istediğim bir kitaptır Kehanet Gecesi.
    Paul auster'ın en önemli romanlarındandır ...

    YanıtlaSil
  2. Ben gidip gelmek olarak değil de o zamanda kalmak olarak düşündüm. Aklıma gelen ilk şey çocuklarım oldu. Sen de anne olduğun zaman tekrar konuşabiliriz. Atatürk'le tanışmak istemesi ne kadar hoş. Geçmişin bende ki tek cazip tarafı da Atatürk olurdu.TAbii ki hemencecik gidip gelmek kaydıyla. :)

    YanıtlaSil
  3. Ozlem
    K dergisinin tanitim yazisindan etkilenip almistim.Guzel gidyor tavsiye ederim.

    Bahar
    evet ben tam anlatamamisim :)
    tamamdir bir gun anne oldugumda hala buralarda olursam konusalim dedigi gibi cok merak ediyorum :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül