28 Haziran 2008 Cumartesi

İki Minik Mİsafir


Günlerden sonra bugünüm yoğun geçti.Yukarıda görmüş olduğunuz iki melek benim öğrencim.Geçen haftalarda ailece misafirim olmuşlardı.Ben o gün onlara kuru pasta hazırlamıştım.Büyük olan Sena çok sevdi ve bende yapmak istiyorum dedi.Bugüne sözleştik.Sabah kalktım evi bir güzel temizledim.Alışverişimi yaptım ve bu minikleri beklemeye başladım.


Sözleştiğimiz saatten bir saat sonra geldiler biraz telaşlandım.Annelerinin son anda işi çıkınca biz 3 kişi kaldık.Efendim ellerimizi yıkadık.Malzemelerimizi masamıza hazırladık.Ve tarife göre adım adım yaptık.Ben hemen hemen hiçbirşeye karışmadım.Sadece yönlendirdim.Biraz iletişimimiz zor oldu ama yarım Japonca yarım Türkçe becerdik.




Bu iki meleğin el becerisi ,resim yeteneği ve kelime hafızası süper.Maşallah 41 kere.



Büyük olanın adı Sena ve 7 yaşında küçüğü ise benim Hollywood starım Ayla ve 4 yaşında.Babaları Türk anneleri Japon ve ikiside Dünya iyisi 2 insan.Allah mutluluklarını daim eder insallah.


Ben Japonya'daki bir Türkçe okulunda öğretmenlik yapıyorum.Bu melekler ve aileleriyle bu sayede tanıştım.Kızlar bana hemen alıştı ve tabi bende onlara.Yukarıdaki foto kuru pastalarımızın son hali.



Günün sonunda bu haldelerdi.Oyunlar oynadık,çizgi film seyrettik,boyamalar yaptık ve az önce de vedalaştık.


3 yorum:

  1. Japonya'da bir Türkçe okulunda öğretmenlik yapabilmek için şartlar neler? ve illa bir yerden öğretmen olarak mezun olmak gerekir mi? daha doğrusu kalıcı bir iş mi yoksa geçici bir iş mi? biliyorum art arda sıralandılar ama cevaplarsan çoook mutlu olurum..

    YanıtlaSil
  2. Ve öyle bir yerde çalışmak için nereye başvurmak gerekir?

    YanıtlaSil
  3. O zaman ki cümleleri kullanisın ile şimdiki çok farklı.Tecrube bu oluyor sanırım.simdi ki yazılarını bi çırpıda okurken bunda zorlandım cidden :)

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp fikrinizi belirttiğiniz için teşekkürler
Hakaret veya konu ile alakasız olmadığı sürece bütün yorumlar yayınlanır

Sevgilerimle
Sergül